المپیادی کیست؟

گاهی فکر می‌کنم چرا یک دانش‌آموز که می‌تواند آزاد و راحت باشد و حداقل‌های آموزشی که همه از او انتظار دارند را با موفقیت بگذراند و در میان خانواده و دوستان تحسین شود، به خود فشار می‌آورد و المپیادی می‌شود تا اگر شانس یاری کند و تا آخر همچنان پر انرژی باشد، مدالی بگیرد و اگر هم نشد، سرزنش و زخم زبان دوستان و خانواده را به جان بخرد و خود را شکست خورده ببیند! دیدن تصویر رویایی حلقه گل و مدالی بر گردن در حال برگشت از مسابقات بین‌المللی چقدر ارزش دارد که سالانه حدود ۱۵۰ هزار نفر (در بیشترین حالت) یا ۹۰ هزار نفر (در کمترین حالت) برای قرار گرفتن در این سی و چند نفر اینقدر خشن و جسورانه رقابت علمی می‌کنند؟ چرا بهترین سال‌های زندگی را صرف المپیاد می‌کنیم؟

باز به سوال اول برگشتم، المپیادی کیست؟ به جز مدال چه به دست می‌آورد که اینطور جدی از وقت و پول خود هزینه می‌کند؟

یک

المپیادی کسی است که شوق یاد گرفتن و کسب دانش را به جای خواندن مطالب مجلات زرد، مرور صفحه‌ی حوادث و پیگیری اخبار زندگی مشاهیرِ اینستاگرامی، صرف فهمیدنِ با زحمت می‌کند. بزرگ‌ترین لذت زندگی آن لحظه است که با شوق چیزی را می‌فهمیم و ناخودآگاه “آهان” بر زبان جاری می‌شود. این لذت را در چشمان و خنده‌های گاه و بی‌گاهِ کودکان که هر لحظه در حال فهمیدن هستند ببینید. وقتی زحمت یادگیری از زندگی می‌رود، برق چشمان هم کمرنگ‌تر می‌شود. ما در بزرگی سعی می‌کنیم باز هم از یاد گرفتن لذت ببریم و چون حوصله‌ی زحمت نداریم، سراغ دانش‌های بی‌دردسر مثل مجلات زرد و زندگی‌نامه‌ها می‌رویم. تا حالا فکر کرده‌اید که چرا عکس‌های خصوصی از زندگی بقیه اینقدر پرطرفدار است و چرا بی‌ارزش‌ترین اخبار حوادث دنیا را اینطور دنبال می‌کنند؟ همه به دنبال فهمیدن موضوعی تازه هستند و از آن لذت می‌برند؛ چه بهتر که این لذت با دانشی مفید و تخصصی همراه ما باشد.

دو

المپیادی کسی است که برنامه‌ریزی درسی مناسب دارد و برای پیش‌دانشگاهی و کنکور و کارشناسی ارشد و … توشه بر می‌دارد. به جای اینکه سال کنکور برود سراغ مشاور و فلان‌قدر پول بدهد تا یک برنامه‌ی درسی تخیلی! بگیرد، خودش آزمون و خطا می‌کند و چیزهایی را درمی‌آورد که هزار تا مشاور هم نمی‌تواند در باره‌ی او بهش بگوید. فقط خود من می‌دانم که شب‌ها بیدار بمانم و درس بخوانم بازده بیشتری دارم یا صبح‌های زود! ظهرها باید بخوابم یا نه! حال خوش اختصاصی به من دست می‌دهد یا صبح زود با عربی حالم خوب می‌شود! چه خوراکی‌هایی را بخورم بیشتر شاد می‌شوم! اینها را مشاور به من نمی‌گوید. او به دنبال راهکارهای عجیبی می‌گردد تا بتواند با آن‌ها خود را خاص‌تر نشان دهد تا در بازار بزرگ کنکور جایی برای رقابت داشته باشد. بنابراین المپیادی‌ها خودشان به رایگان و با کیفیتی صد برابر بهتر می‌فهمند آنچه را قرار است بعدا به‌شان فروخته شود.

سه

المپیادی کسی است که فرصت چند روز بعدِ کنکور را برای انتخاب شغل و نوع زندگی چند ده سال بعدش کافی نمی‌داند. او خودش را به آب و آتش می‌زند تا شرایط بر وفق مرادش شود و اگر نشد، می‌فهمد برای این مسیر ساخته نشده است و مسیر را تغییر می‌دهد. خیلی کم پیش می‌آید که المپیادی‌ها از رشته تحصیلی و شغل خود ناراضی باشند چون عادت کرده‌اند آنچه را می‌خواهند در سختی و کوشش به دست آورند و از آن لذت ببرند. حتی دیده‌ام کسی مدال نقره‌ی فیزیک گرفته و سال بعد رتبه‌ی ۳ کنکور هنر شده است. به همتش آفرین گفتم که انتخاب کرده و فهمیده فیزیک علاقه‌اش نیست! و رفته دنبال هنر و کارگردانی و علاقه‌اش. اگر المپیادی نبود، قطعا ۴ سال در دانشگاه فیزیک یا مهندسی مکانیک می‌خواند و بعد می‌فهمید که این کاره نیست.

چهار

المپیادی کسی است که خود را مجبور به کارهای سخت‌ِ بدون اجبار می‌کند و همتی به دست می‌آورد که بیا و ببین. المپیادی‌ها شغل را از سخت به ساده انتخاب می‌کنند و قدرت ریسک خود را بالا می‌برند. اینطور است که حتی غیرمدالی‌های ناموفق در المپیاد هم بازار کار را خوب می‌شناسند و خوب پول درمی‌آورند 🙂 بگردید در چند ده شرکت موفق ایرانی و خارجی متعجب می‌شوید که چطور این همه المپیادی دور هم جمع شده‌اند و خلاقیت می‌سازند و پول پارو می‌کنند.

پنج

المپیادی کسی است که توانایی‌های دانش‌آموزی خود را عمیق می‌کند. اگر فرض را بر این بگذاریم که بچه‌هایی که در رشته‌های نظری تحصیل می‌کنند، قصد دارند در این زمینه هم موفقیت داشته باشند (فرض محال که محال نیست)، باید توانایی کسب دانش را در خود تقویت کنند. برنامه‌ریزی دقیق مطالعاتی، یادگیریِ یادگرفتن، تمرین مهارت‌هایی چون خلاصه‌نویسی و مرور مطالب و حل تمرین در زمان‌های کوتاه و بلند، نکاتی است که یک المپیادی طی یک تا چند سال آن‌ها را به خوبی فرا می‌گیرد و این را توشه‌ای برای آینده‌ی علمی خود بر می‌دارد.

شش

اصلاً سؤال مهم می‌تواند این باشد: “چرا بچه‌ها المپیادی نباشند؟” در این زمان چه کارهای بهتری می‌توانند انجام دهند؟

المپیادی کسی است که به جای بازی‌های Clash of Clans و Boom Beach و Candy Crush و … وقت رقابتی خود را صرف کارهای مهمتری (از نظر خودش) می‌کند. خواه این زمان مفید برای یادگیری موسیقی و خطاطی باشد، خواه شیمی و فیزیک یا حتی روپایی زدن! بالاخره در نوجوانی هیجان رقابت لازم است و اگر حتی هیچ موضوع مهمی نباشد، بچه‌ها بر سر حدس مدل ماشینی که به زودی از خیابان می‌گذرد، یا تعداد گل‌های بارسلون به لیورپول رقابت می‌کنند. پس حالا که بچه‌های المپیادی لذتِ زیادی از این حس رقابت و پیشرفت می‌برند، چرا باید این را از آن‌ها گرفت؟

فعلاً تا همین‌جا نوشتم و امیدوارم شما به نگاه به خودتان و المپیادی‌های اطراف کامل‌ترش کنید!

دیدگاه‌ها (402)

سارا | ۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۷

واقعا متن تحسین بر انگیزی بود . به نظرم کاملا درسته . المپیادی ها ؛ وارد مسیری میشن که هیچ کس همراهیشون نمی کنه !

خلینا | ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۳

المپیادی هم یاد می‌گیره که روی حمایت بقیه خیلی حساب نکنه.

unknown | ۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۰

ببخشید دوازدهمی ها میتونن در المپیاد اصلی یا ازمایشی شرکت کنن

خلینا | ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۵

سلام دوست عزیز،

نه متاسفانه، دوازدهمی‌ها نمی‌تونن المپیاد شرکت کنند.

zahra | ۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۲

سلام واقعا همین ویژگی های المپیادو المپیادی که منم جذب این مسیر شدم هدفم کاملا مشخصه..اازسال اول المپیاد خوندم اما شرایط جوری شد که نمی تونستم اونجور که یه المپیادی درس میخونه منم بخونم..فکر میکنم خیلی دیر شده امسال که میرم دوم یه جورایی نا امید شدم. یه المپیاد زیستی مثله من باید چکار کنه؟

خلینا | ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۵

اتفاقا شروع سال دوم، بهترین زمان شروع المپیاد است. شما تا الان هر چه کردی از بقیه پیش‌تر افتادی، دوباره همت کنی، جایگاه خوبی به دست میاری.
رادیو المپیاد ۹ آیریسک و نشریه المپیادنامه را دانلود کن و به دقت گوش بده و بخوان!

یلدا | ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۸

سلام

← خودمانی های آیریسک → – صفحه 2 | ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۲

[…] سی و چند نفر اینقدر خشن و جسورانه رقابت علمی می‌کنند؟ ادامه‌ی مطلب یاحق کمی با من به باورهایم شک ندارم و شکهایم را […]

physiology | ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰

متن زیبایی بود.مرسی.
من خودم یکسال هست که دارم برای المپیاد زیست میخونم و کاملا با چیزایی که شما گفتید موافقم ولی بعضی وقتا یه
چیزایی فکر میکنم که با خودم میگم شاید با این همه سود المپیاد بهتر بود از همون اول کنکور میخوندم و خودمو راحت میکردم.
مثلا وقتی همکلاسی هامو میبینم که چه طور با قدرت و به سرعت خودشونو برای کنکور اماده میکنن و من اگه قبول نشم تازه باید پیش دانشگاهی شروع به خوندن کنکور کنم.
وقتی که میبینم همه معلما و مشاورای مدرسه المپیاد رو یه چیز فانتزی و بی فایده میدوننن.
وقتی میبینم که بقیه مردم دیدشون نسبت به المپیاد همون دیدی هست که مثلا وقتی یک دانش اموز سوم دبیرستانی میره کلاس نقاشی.همه به اون میگن نقاشی فانتزیه به درد نمیخوره بچسب به درس.به المپیاد هم همین دید رو دارن.ولی به نظر من المپیاد یه چیز برتر یا فوق برتر هست که قابل مقایسه با کنکور نیس . ولی مردم کنکور رو یه چیز اصلی و المپیاد رو میان برنامه و فرعی میدونن.فکر میکنن که مثلا ادم باید توی وقت بیکاریش المپیاد بخونه.و وقت اصلیش رو باید بذاره روی حفظ کردن درسای مسخره مدرسه.این دید مردم هست
تازه وقتی به یه جایی هم میرسی میگن طرف خرخون بود.اینارو که میشنوم واقعا ترجیح میدم المپیاد رو ول کنم. بیخیال شم برم همون درسای مسخره مدرسه رو بخونم و کلش اف کلنز بازی کنم…..
المپیاد خیلی پر استرسه.خیلی.مثلا یه المپیادی باید همیشه فکر تلف نکردن وقت باشه.فکر این باشه که سر زنگ ورزش بشینه المپیاد بخونه. همش از این حرص بخوره که توی مدرسه تمام وقتمون رو هدر میدن. واقعا درسای عمومی همش وقت تلف کردنه.مثلا معلم میاد معنی شعر میگه ما مینویسیم بعد میره. 🙂 خوب این یعنی اتلاف ۱۰۰ درصد وقت. یعنی توهین به ارزش بچه ها. یعنی اینکه اون معلم بچه ها رو یه دستگاه پرینت فرض کرده.خب این اقای به اصطلاح معلم میتونس همون چیزا رو روی یک برگه بنویسه بعد کپی بگیره.بعد بده بچه ها. پولشم میدادیم.اصلا ۲ برابر پولش رو میدادیم.ولی اون اقای به اصطلاح معلم دلش میخواد وقت بچه هارو تلف کنه.المپیادی یعنی حرض خوردن واسه این مسایل.
اینا نظر من بود.اقای خلینا دوس دارم شما هم نظرتون رو راجع به این موضوعات بگید…
مرسی…..

خلینا | ۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۸

باز هم به متن برگرد؛ زندگی آینده‌ی شما اصلا آسان نیست. شما داری تمرین می‌کنی که برای شرایط سخت و زمان‌هایی آماده بشی که کسی در تصمیمت همراهت نیست.
اگر برای خودت مشخص کنی که “هدف المپیادی شدن فقط مدال نیست” اون وقت همه‌ی مسیر یک کار ارزشمند می‌شه. اگر مدالی شدی، چه بهتر! اما اگر نشدی هم از لحظه‌لحظه‌ی مسیر استفاده بردی. به نظر من المپیاد و نقاشی و ورزش و مدیریت و تمرین صداقت و … عرض زندگی شما رو بیشتر می‌کنه و گاهی ارزشی بیشتر از طول زندگی شما داره.
پیشنهاد دوستانه: درباره‌ی همه‌ی معلم‌ها به خوبی فکر و یاد کن. بعدا می‌بینی همون کسی که شما رو پرینتر فرض کرده از خیلی انسان‌های دیگه مفیدتر بوده برات.

biology is infinity | ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۷

دقیقا انگار از زبون من حرف می زدی
به چه سختی خودمونو می کشیم که روزی ۸ ساعت وقت بزاریم سر از کتاب های فیزیولوژی و پاتولوژی ترم های آخر پزشکی دربیاریم اون وقت
معلم دینی میاد میگه عامل سرماخوردگی یه نوع باکتریه!!!!!!!!!!!!!!!
بغل دستیم میگه بزا مدال نگیری این قدر بهت بخندیم…
معلم زیست میگه باید کتابو حفظ کنی و امتحان مسخره خودشو بهم نمره میده ۱۷
معلم ادبیات از کلاس بیرونم میکنه چون وقتی که اون داشته مزخرفات خودشو توضیح میداده من کتاب المپیاد میخوندم
ودرآخر مادربزرگم میگه می خوای دکتر بشی که چی؟ برو سر کار پول دربیار که بهت زن بدن!!!!
اما بازم یه انسان بزرگ به اهداف بی نهایت خودش نگاه میکنه و هیچ وقت نا امید نمیشه
باید مثل یه تاردیگرادا بود محکم و استوار تا بی نهایت…
(محض اطلاع غیر زیستی ها: یه جاندار بسیار مقاوم به شرایط بسیییییییییییار بد محیطی)

Hichkas … | ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۳

شرایط بد محیطی رو خوب اومدی
میشه گفت تمام حرفایی که گفتی حرفای منم هست که به زبونم نمیاد و فقط تو سرم میچرخه
انقد موضوع برای گله گذاری هست که ترجیح میدم مات و مبهوت و ساکت نگاه کنم تا حرف بزنم

غزل | ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۷

واقعا.
متاسفانه اکثرا فکر می کنن وقتی داری برای المپیاد می خونی، وقتت رو تلف کردی!
ولی این طور نیست.
وقتی آدم با خوندن مطالب جدید و فرا تر و یادگیری اون ها به وجد میاد، اینا وقت تلف کردن نیست.
من خودم برای المپیاد شیمی می خونم.
وقتی بعضی روزا به خاطر حجم زیاد مطالب و کار ها مجبور میشی مدرسه نری، در حالی که ساعت ۴ صبح بیدار شدی تا بخونی که عقب نیوفتی از بقیه ی المپیادی ها، اینو فقط یه المپیادی درک می کنه! نه یه معاون مدرسه که زنگ میزنه و میگه پاشو بیا مدرسه، با این چیزا به جایی نمی رسی!
یا نه حتی اون معلم درس سواد رسانه ای که درسش هیچ مطلب مفیدی برای ما نداره، ولی نمیذاره از کلاسش بری بیرون تا حداقل از وقتت استفاده کنی!
و نه حتی اون خانواده ای که برات هزینه می کنه، اونم به اصرار خودت، که تمام کتاب های مورد نیازت رو بخری و بخونی، و در آخر بهت بگن که امیدوارم پولم رو هدر نداده باشم!
اینا تحملش سخته.
حداقل برای منی که دارم تمام انرژی و وقت و تمرکزم رو روی این موضوع میذارم.
فقط خداروشکر می کنم که خانواده ام پشتم هستن.

Dr | ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶

جمله آخریت خیلی عالی بود

پریناز | ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۳

آقای خلینا. عالی بود. چند روز بود که داشتم فکر میکردم که المپیاد کلا بذارم کنار. چون تو این مسیر خیلی تنهام. مرسی که دوباره امیدوارم کردید ☺

خلینا | ۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۳

ان‌شاءالله هیچ وقت احساس تنهایی نکنید، خودتون و خدا یک طرف، بقیه یک طرف دیگه! راستی الان نمی‌دونید، ولی مطمئن باشید پدر و مادرتون هم همیشه همون طرفی هستند که شما هستید.

chemist | ۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۸

نظرات بالا رو خوندم..چرا المپیادیا اینقدر ناامید شدن!!ما خوش شانس ترین دانش آموزای این سرزمینیم که علاقه ی خودمون رو پیدا کردیم و وقتی زمان انتخاب رشته برسه فقط از روی اسم و رسم رشته تصمیم نمیگیریم میدونیم داریم دنبال چی میگردیم..اصن هیچی هم گیرمون نیاد چهارتا آدم خفن دیدیم جرات کردیم ک زندگی کنیم و خودمون راه خاص خودمون رو کشف کردیم .اصن ساعتایی ک تو کلاس المپیادیم قشنگ ترین و باحال ترین ساعتای عمرمونه…با این همه ویژگی جذاب چطور میتونیم نا امید و سرخورده باشیم؟؟

خلینا | ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۲

حرف حق جواب نداره! شاد باشی

bar bad rafte | ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۲

واقعا باهات موافقم،کاش منم زودتر علاقمو میفهمیدمو راهمو پیدا میکردم?
آدمی با طرز فکر شما موفقه

ali | ۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۱

ایول.حرف دلمو زدی.

سید علی ملکی | ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۲

سلام.
آقای خلینا زیبا بود من برای المپیاد فیزیک میخوانم واقعا خوبه الان مثلا به حد ومشتق و انتگرال که ریاضی سال چهارم است و دروس فیزیک دبیرستان مسلط شده ام.
واقعا المپیاد به کنکور که ضربه نمیزنه بلکه باعث پیشرفت چشمگیر زودهنگام هم میشه.

خلینا | ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۱

خوشحالم که بدون در نظر گرفتن نتیجه خوشحالی!

سید علی ملکی | ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶

چرا دیگه رادیو المپیاد ندارید؟

خلینا | ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۳

کی می‌گه نداریم؟! به زودی برمی‌گرده 🙂
داریم تغییر ساختار کوچیکی توی این بخش ایجاد می‌کنیم و فعلا در حال جمع‌آوری مطالب هستیم.

امیر | ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۶

ممنون واقعا ممنونم از تلاشتون اقای خلینا

خلینا | ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۳

سلامت و شاد باشی

biology is infinity | ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۱

الآن یک سال از این حرف شما گذشته ولی رادیو المپیاد؟

خلینا | ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۷

به جاش تله‌المپیاد قراره بیاد که کارهاش داره نهایی میشه 🙂

نیما خداویسی | ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۵:۱۵

با عرض سلام خدمت آقای خلینا
خواستم بگم شما که اینقدر قشنگ و جالب مطلب مینویسید چرا مطالبتون کمه؟ لطفا مطالب رو‌ بیشتر و سایت رو زود تر اپدیت کنید

خلینا | ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲

من مثل دلاک‌های نسل قدیم هستم، دوست دارم عیب‌ها رو جلوی چشم بیارم! تا به مشکلی بر نخوردم و تحلیلش نکنم، چیزی نمی‌نویسم.
اما چشم سعی می‌کنم بیشتر به اطرافم به خصوص در حوزه‌ی آموزش و نوجوانان نگاه کنم.

پویا شیخ حسنی | ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱

سلام آقای خلینا ! الان که این کامنت رو مینویسم دارم با بچه های المپیادی در بدو ورود به دانشگاه کار میکنم، در خصوص مهارتهای ضروری که نه در مدرسه انرژی اتمی یاد گرفتند، نه در برق دانشگاه شریف، نه مسابقات المپیاد جهانی …
در خصوص پست شما، واقعاااا زیبا بود، و به هیچ وجه رنگ و بوی تبلیغاتی نداشت….

ولی بنظر من واقعیت دیگری وجو داره، ینظر میاد ما به سبد مهارت نیاز داریم، کم نیستند کنکوری های رتبه زیر ۱۰۰ و مدال آوران المپیاد که تکلیفشان با خودشون راجبه زندگی و آینده و مسیر شغلیشون مشخص نیست، نظام ارزشی مشخصی ندارند، بنظرم ما نباید بچه ها رو تشویق کنیم تا تمامی منابعشون رو اعم از روابط خانوادگی، دوستان، زندگی با مردم، انرژی، انگیزه، زمان ،سلامتی و ….. دیگر را فدای کنکور و المپیاد بکنند!
من نمیگم المپیاد و کنکور بده، خصوصا المپیاد، ولی واقعیت اینکه چه هزینه ای دارند میدند برای چه فرصتی ؟

تولید علم برای ملتی که شکم خالی دارد و حتی در تولید فضولات هم مشکل دارد، بیشتر شبیه یک طنز است.
زندگی با ارضاء نیازهای اولیه انسان آغاز میشود
با تولید ثروت ادامه پیدا میکند
با تولید علم توسعه پیدا میکند
و با تکیه به معنویت، غنی می گردد.
این ترتیب را نمیشود به سادگی تغییر داد.
و امروز، بخش عمده ای از جامعه انسانی، قربانی تفکری است که میکوشد این مخروط را وارونه روی زمین قرار دهد:
با معنویت آغاز کند، با علم معنویت را تثبیت کند، با ثروت از علم و معنویت دفاع کند و در نهایت پس از مرگ، به ارضاء نیازهای اولیه خود بپردازد…
در خصوص فضای آلوده آموزش خصوصا در المپیاد و دو سال اخیر:
بنظر میاد در افق بلند مدت کسانی که مزیت رقابتی ندارند از گردونه ی رقابت حذف خواهند شد، ولو اینکه فرازهایی در کارنامه داشته باشند.
واقعیت آخر:
مشتریان آینه ی تمام نمای موسسات !
من واقعا از صنعت آموزش متنفر میشم وقتی میبینم مشتریان انقدر سطحی نگر و ساده اندیش اند، پدر ومادرهایی که المپیاد خواندن فرزاندانشون پاسخی ست به عقده هاشان !

ایمان دارم شما مسیر واقعی را به بچه ها نشان میدهید و وارد فضای مسموم دیگر رقبا نمیشوید.

دوستدار شما
پویا

خلینا | ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۴

توی نوشته‌ی شما هم عصبانیت بود و هم واقع‌نگری و هم لطف به من؛ امیدوارم درگیر مسایل بازاری این صنعت نشیم.

در مورد عرض زندگی، به بچه‌هایی که در کلاس‌ها و همایش‌ها دیدم بارها گفتم که المپیاد یکی از هزاران راه افزایش عرض زندگی است. اما اگر این راه رو انتخاب می‌کنیم، باید با فرهنگ درست و اصولی پیش بریم.

پویا شیخ حسنی | ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷

پایدار باشید جناب خلینای عزیز !

شنیدن صحبت های دوستانی با تجربه ای چون شما که مسیر المپیاد و زندگی و کسب و کار را طی کردند میتونه خیلی اثربخش تر از حرف های والدین باشه !

به این امید که در جامعه و فرهنگ جمعگرایی مثل جامعه ما آدمها خودشون با فکر مسیر زندگیشون را تعیین کنند، نه اینکه نظام آموزشی و اطرافیان مسیر زندگی شخصی مان را رقم بزنه، من خودم وزارت علوم و باشگاه را در قد و قواره ای نمیبینم که بتونه این کار را بکند بنظرم خانواده و مدرسه و کنکور و المپیاد و دانشگاه سهم مهمی در فکر نکردن ما دارد،

به امید اینکه هر کی بدونه چرا المپیاد میخونه، چرا میره دانشگاه، چرا مهاجرت میکنه یا نمیکنه !

از شما سپاسگذارم که این درد و دل ها را خواندید و پاسخ دادید.
به امید اینکه بچه ها برای کشورشون مدال بیارن نه تنها برای اثبات خودشون

یاد عزیزانی افتادم که اخیرا مسابقات جهانی را دایورت کردند و زدند تو کار آموزش المپیاد!
بد به حال میهن !

موفق باشید

ali | ۱۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷

چه قدر خوب که این موضوع را قرار دادید واقعا سخت است در حضور ناامیدی حرف از امید زد و قبولی ولی المپیادی فعل خواستن را صرف کرده و اگر هم پشیمان بشود فقط ناشی از بدبینی و کج فهمی دیگران پیرامون المپیاد است …..

sara | ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۹

سلام.من یک هفتس شروع کردم برای المپیادریاضی.امسال میرم دوم
حرفاتون خیلی قشنگ بود ومن قبولشون دارم.هدف من اول رسیدن به مرحله کشوری بود ولی الان باخودم میگم اگه مرحله اول هم رتبه نیارم مهم نیست ضررنکردم.منم به همینایی که شما گفتید فکر میکنم.توشهرما امکانات برای کلاس المپیاد نیست ومن دارم خودم میخونم وخیلی سخته وخیلی به مشکل میخورم ولی بازم به لذتش می ارزه.
یه سوال:منی که دارم خودم میخونم واکثرا هم به مشکل میخورم ایا امیدی به مرحله دوم داشته باشم یانه؟چون وقتی فکر میکنم که با سومی ها دریک سطح سنجیده میشم بیخیال مرحله ۲ میشم.لطفا راهنماییم کنید.
منتظر جوابتون هستم

خلینا | ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۲

سلام دوست عزیز،
قطعا همه‌ی بچه‌هایی که وارد این رقابت می‌شوند، باید امید داشته باشند و دنبال بهترین راه‌کارها برای پیشرفت باشند. سال‌های مختلف بچه‌های دومی توانسته‌اند در کنار سومی‌ها مدال بگیرند. شما هم تالارهای آیریسک را دنبال کنید و از تجربیات بچه‌های مدال‌آور بهره ببرید.

مهراد | ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۸

سلام .آقای خلینا می خواستم بدونم کلا در المپیاد ها چقدر هوش و استعداد نقش داره .من دانش آموز سال دوم هستم و دارم برای شیمی می خونم.سال هیچی نخونده بودم .
واسه در رفتن از درس مدرسه و این داستانا هم شروع نکردم ، ولی احساس می کنم
این راه واسه بچه هایی که هوش بالایی دارن معقول تره نسبت به دانش آموزانی که هوش متوسط دارن . می خواستم نظر شما رو هم در این مورد بدونم.

خلینا | ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۴

سلام دوست گرامی،
در المپیاد و به خصوص شیمی، هوش شاید ۵ درصد و تلاش و نظم و برنامه ۹۵ درصد نقش دارند. بسیاری از هوشمندها مدالی نشده‌اند و بعضی از طلایی‌ها هوش متوسطی داشته‌اند. نگران نباش، اگر محکم پیش بری، در چند ماه خوب می‌فهمی که جایگاهت چطوریاست.

صادق | ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۴

سلام آقای خلینا
واسه المپ شیمی برنامه میخواستم .
امسال سال سومم و از سال اول دارم میخونم.
شما چرا ایمیل یا شماره ای ندارید که ما بتونیم در ارتباط باشیم؟

خلینا | ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۵

سلام دوست عزیز،
سایت دارای بخش تماس با من است 🙂

یکی که یه مدال المپیاد داره | ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲

حرفاتون جالب بودن…همشون هم درست بودن…من تک تکشونو در خودم و سایر بچه های المپیادی مدال دار و بدون مدال دیدم ولی یه چیزایی هم هست که خیلی وقت ها گفته نمیشه ولی حقیقت داره…
من المپیادو از سال دوم شروع کردم و با این وجود موفق شدم مرحله ۲ قبول شم…
اما می خوام یه حرفایی رو بگم که هدفم نا امید کردن کسی نیست ولی دلم می خواست اون موقع ها یکی اینارو بهم می گفت…بهتره بدونید و المپیاد بخونید نه این که ندونیدو…
المپیاد اخیرا یه جوری شده که در ۹۰ درصد موارد هر کی معلم بهتر و بیشتر،مشاور بهتر و بیشتر،کتاب های بیشتر،خانواده ی آگاه تر و پولدارتر و همفکر تر و مدرسه ی آگاه تر و یاری دهنده تر و برنامه ریزی کننده تر داره بهتر نتیجه میگیره…اون ۱۰ درصد هم موارد استثنایی هستند که درس خون بودن فوق العاده زیادشون به سایر موارد غلبه کرده و همین طور ۲ تا مورد از امکانات بالا رو به طرز فوق العاده قوی داشتن و بقیه رو نداشتن….بالا خیلی رو کلمه ی آگاهی تاکید کردم چون خیلی مهمه…من اصلا سال اول دبیرستان المپیاد رو درست نمیشناختم…
اینا رو گفتم که بدونید من خودم المپیادو دیر شروع کردم و تونستم مدال بگیرم ولی طلا…
فکراتونو بکنید و اگه شروع کردید یا وسط راهید تکلیف خودتونو معلوم کنید…
به خودتون ایمان داشته باشین ولی به رقیباتون ایمان نداشته باشید و تصور خاصی از اونا توی ذهنتون درست نکنید…منظورم اینه که توی المپیاد خیلی شلوغه و خیلیا روش سرمایه گذاری میکنن همیشه سعی کنید پیشرفت کنید و بدونید همیشه یکی هست که ازش عقبید…ولی دست و پاتون رو نبستند و می تونید ازش جلو بزنید…

خلینا | ۲۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۰

باریکلا، به خصوص آخراش خیلی خوب بود.

غزل | ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۲

خیلی عالی بود.
مرسی که تجربیاتتون رو اینجا به اشتراک گذاشتید که ما هم ازش استفاده کنیم.

بنده خدا | ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹

سلام
من دانش آموز سال دوم هستم و دارم برای المپیاد نجوم آماده میشم.ولی نمیدونم که باید روزی حد اقل چند ساعت برای المپیاد درس خوند؟میشه در این باره کمکم کنید.

خلینا | ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۸

سلام بنده‌ی خدا،
همیشه گفتم اون قدری وقت بذار و بخون که هیچ وقت پشیمون نشی!
فکر کن الان سال سومه و تو المپیاد دادی، هر وقت به عقب برگشتی و نگاه کردی که چقدر وقت گذاشتی، باید راضی باشی و مطمئن بشی که بهترین کاری که می‌تونستی رو کردی. معلوم نیست بقیه‌ی رقیبها چه می‌کنند، پس نمیشه نسخه‌ی مشخصی پیچید.

بنده خدا | ۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۱

بله حرف شما کملا درسته و از کمکتون هم ممنون
فقط یه مسِئله دیگه:
من برای خوندن نجوم در طول سال تحصیلی باید یا تا نیمه های شب بشینم درس بخونم یا صبح خیلی زود پاشم درس بخونم(۴ صبح).شما کدومو پیشنهاد میکنین؟

خلینا | ۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰

هیچ کس مثل خودت نمی‌تونه این رو به تو بگه که صبح بهتره یا شب!
اگر هنوز نمی‌دونی، یک هفته هر کدوم رو امتحان کن و ببین در کدام زمان حال بهتری داری.

علی خیری | ۴ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۵

سلام .از متن لذت بردم.آقای خلینا می شه من را راهنمایی کنین؟من یک دانش آموز شهرستانی هستم و دستم به یک مشاورم نمیرسه .اینجا مشاور ها فقط کنکور رو می شناسند .وقتی برای المپیاد به دفتر مشاور رفتم و گفتم المپیاد نیم ساعت در مورد کنکور برایم گفت.من یک مشکل دارم اونم اینکه همتم کمه بعضی وقتها تنبلی می کنم.باید چه کار کنم که همیشه مصمم باشم و خسته نشوم؟المپیاد زیست می خوانم

خلینا | ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵

سلام علی جان،
هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شی، یادت باشه که هزاران نفر هم مثل تو در حال آغاز تلاش روزانه هستند و اگر تا شب غفلت کنی، ممکن است از بسیاری از آنها عقب بمانی.
همچنین، مقالات مشاوره انگیزشی را جستجو کن و به دقت بخوان.

علی خیری | ۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۸

یک سلام دوباره اقای خلینا.راستش امشب در این فکرم که نکند من با قدم گذاشتن در راه المپیاد در تاریکی پا گذاشته باشم وبا تلاشی بیهوده زندگی ام را بجایی ببرم که دیگر راه بازگشتی در ان نیست. از این رو چون تنها ازین جا به یک انسانی که می دانم حداقل چند سالی از عمرش را با المپیادی ها گذرانده دسترسی داشتم.ازشما میخواهم یک راه برای ارتباط با خودتان یا حداقل با یک فرد جرب دیگر جلوی پایم بگذارید.لطفا توجه کنید در شهرستان من منبعی وجود ندارد. واقعا به کمکتان نیاز مند هستم.

خلینا | ۹ آذر ۱۳۹۴ - ۰۲:۴۰

سلام علی‌جان،
بالاخره در یک مسیر نسبتا سخت، گاهی ناامیدی و گاهی فکر اینکه “نکنه اشتباه کردم” سراغ آدم میاد. نگران نباش، همه همین هستیم.
ایمیل من info@khalina.ir است، خوشحال میشم اگر کمکی از دستم بر بیاد.

موفق باشی

bar bad rafte | ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۱

سلام آقای خلینا ممنون از مطالب مفیدتون.من سومم و تازه به فکر المپیاد افتادم متاسفانه کسی نبود که آگاهی درباره المپیاد به من بده و من تازه فهمیدم که چقدر عاشق زیستم و میتونم ساعت ها با لذت و بی وقفه بخونمش و کشفش کنم با اینکه راهنمایی و دبیرستانم رو تو یه مدرسه نسبتا خوب تو یه شهر بزرگ درس خوندم(مدرسه نمونه کرج).
الان واقعا احساس ناکامی میکنم.کاش به جای تلف کردن وقت بچه ها تو این نظام آموزشی بیخود یکم استعداد یابی میکردن بچه ها رو راهنمایی میکردن که هرکس متناسب با پتانسیل هاش و تیپ شخصیتیش و استعدادش و علاقش پیش بره نه همه با یک برنامه …به قول یه بزرگی تو جامعه ای که هرکس سرکاری که استعدادشو داره نباشه همه بیکارن…نمیدونم با این وضع رقابت الان اگه شروع کنم میتونم جایگاهی داشته باشم یانه..خیلی سردرگمم

خلینا | ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۹

سلام برباد رفته 🙂 (نقش اسکارلت رو داری یا رت یا …؟ )
یادت باشه در هر شرایطی حدود ۱۰ نفر در هر رشته مدال طلا می‌گیرند، اما بیشتر از ۱۰۰۰ نفر مسیر رو خوب طی می‌کنند و از منافع این مسیر استفاده می‌کنند. سعی کن جزو اون ۱۰۰۰ نفر باشی، شاید به ۱۰ نفر هم برسی.

bar bad rafte | ۱۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳

مرسی?به زودی شما رو میبینم

h | ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰

سلام خسته نباشید
ممنون از متن قشنگتون من کلاس هشتم هستم و میخوام از حالا بطور جدی برای المپیاد نجوم بخونم.ولی احساس می کنم هنوز نمی دونم که بهتره برم فیزیک یا نجوم
خواهش می کنم راهنماییم کنید که چطور میونم مطمین بشم
ما تو کدرسه کلاس نجوم نداریم و فقط فیزیک پیشرفته قرار بود باشه که تشکیل نشد لطفا کلاس هم پیشنهاد بکنید
واقعا ممنون و اینکه اگه میشه سریع جوابم رو بدید

خلینا | ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵

سلام دوست عزیز،
شاید بهتره کمی وقت بگذاری و یکی دو فصل از کتاب‌های مقدماتی هر رشته رو بخونی و با بچه‌هایی که در این زمینه فعال هستند و همینطور دانشجوها و فارغ‌التحصیلان صحبت کنی. حتما رشته مورد علاقه‌ات رو پیدا می‌کنی.
آیریسک کلاس‌های مختلف در سطوح متفاوت رو برگزار می‌کنه، کافیه یک جستجو بکنی 🙂

……. | ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰

عااااللللللیییی،،،، مخصوصا اون قسمت مشاوره کنکور…
مثل همیشه فوق العاده بود آقای خلینا.
ممنون

ye na omid | ۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵

سلام اقای خلینا.ممنون از متن زیباتون.
من سال دوم هستم و درالمپیاد زیست شرکت کردم و فقط یک ماه باقی مانده تا ازمون براش وقت گذاشتم و در مرحله اول قبول نشدم..خیلی ناراحت شدم و یه جورایی ناامید..به نظرتون این مسیرو رهاکنم یا با تلاشی بیشتر برای سال بعد خودمو اماده کنم؟

خلینا | ۲۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۲

سلام یک نا امید جان!
هنوز دومی که، خیلی از بچه‌ها تازه سال دوم شروع می‌کنن و مدالی میشن.

تلاشت رو بکن، ضرر نمی‌کنی

آهنی | ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶

سلام و خسته نباشید آقای خلینا و دوستان نماز روزه ها قبول باشه
اینکه آدم میتونه از تجربه های بچه ها استفاده کنه واقعا عالیه … المپیاد یه راهی هست برای بالا بردن توانایی هامون در علم و زندگی نه فقط جنبه مدال و…المپیاد یعنی میدان برخورد استعداد ها که در این میدان هزاران بار مورد وسوسه افکار و اطرافیان قرار میگیریم …ولی اگه یقین داشته باشیم که راهمون درسته مطمینا میتونیم باهاشون بجنگیم …اینکه انسان پی علاقه اش بره خیلی عالیه … با توکل بر خدا و تلاشی مضاعف میشه یه نتیجه عالی گرفت شکستی وجود نداره …
آقای خلینا خیلی از بچه های شهرستانی که اهل شهرهاب بزرگ نیستن خیلی زود ناامید میشن که ما نمیتونیم در بیاییم و غیره چون امکانات نداریم وروی ما سرمایه گذاری نمیکنند و غیره نظرشما چیه؟

خلینا | ۸ تیر ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۸

سلام آهنی جان،
این پرسش رو مطرح کردیم که چرا المپیادی نیستید و حدود ۵۰۰ پاسخ رسیده، بعد از جمع‌آوری، راههای المپیادی شدن و یا انصراف از آن را جمع‌بندی می‌کنیم.

مهرناز | ۲ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۸

آقای خلینا ممنون از پستتون! این چند ماه تابستون انقد از مشاور ومعاون و بچه های مدرسه از سختی قبولی تو کنکور شنیده بودم، شک کرده بودم که واقعا راه درستو پیش گرفتم یا نه؟ من که انقد روی المپیادم مصمم و محکم بودم دست و دلم لرزیده بود! با خودم فکر میکردم چرا از همون بچگی انقد علاقه داشتم به خودم سختی بدم؟ میتونستم مثل بچه های دیگه درس مدرسه رو بخونم انقدم از همکلاسیو معلمو معاون زخم زبون نشنوم… ولی نوشتتون یادم اورد چرا المپیادو انتخاب کردم چرا ریسک کردم،چرا این همه سختی رو به جون خریدم.
خیییییلی مچکرم!

خلینا | ۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۸

سلام مهرناز،

حتما موفق می‌شی! حالا یا با مدال (ان‌شاءالله) یا بی‌مدال (خدای نکرده)

پریناز | ۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲

آقای خلینا پارسال تابستون که متنتون رو خوندم با اینکه پشیمون شده بودم از خوندن المپیاد ولی تصمیم گرفتم که دوباره ادامه بدم. با اینکه خیلی سختی کشیدم در دوران مدرسه و خیلی فشار تحمل کردم و امسال مرحله ۲ قبول نشدم. اما یه چیزای با ارزشی رو پیدا کردم که اگه دوباره هم برگردم همین مسیر رو انتخاب میکنم حتی اگه مرحله ۲ قبول نشم و مدال نگیرم. المپیاد منو روشن کرد نسبت به آینده ی شغلی و علمیم. خیلی خوشحالم که با المپیاد و مسیرش آشنا شدم. و از شما هم خیلی ممنونم چون اصل المپیادی شدن من به خاطر مطالبی بود که در مجله ی دانستنیها مینوشتید. با اینکه خودم اون موقع مخالف بودم با المپیاد خوندن. اون موقع اول دبیرستان بودم تقریبا هیچی از المپیاد نمیدونستم ولی تصمیم گرفتم که مرحله ۱ رو شرکت کنم و المپیادی بودن رو تجربه کنم. و اصلا هم الان از کارم پشیمون نیستم! باز هم میگم خیلی خیلی سپاس گزارم آقای خلینا. مرسی که این همه زحمت میکشین و بچه ها رو به این مسیر قشنگ دعوت میکنین. دعا و انرژی مثبت ما بچه ها همیشه پشتتونه.

خلینا | ۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۵

سلام پریناز،
با خوندن این متن‌های شما من هستم که روحیه می‌گیرم. احساس می‌کنم چیزی که نوشتم و گفتم با اینکه اعتقاد شخصی خودم بوده، اما برای دیگرانی هم مفید بوده و این خیلی خوشحال‌کننده است.
ممنون از انرژی مثبتی که در نوشته‌ات بود، همیشه موفق باشی

کیانا | ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۵

سلام
من سال دهم هستم و المپیاد شیمی و انتخاب کردم چون واقعا بهش علاقه دارم و تو کلاسا هم خسته نمیشم فقط اعتماد ب نفس کمی در این مورد دارم اینکه میتونم هم واسه کنکور بخونم وهم بتونم تو المپیاد موفق بشم واقعا احساس میکنم ب این المپیاد نیاز دارم و میخوام ادامه بدم لطفا میشه راهنماییم کنید چون خانوادم انتظار زیادی از من دارند و میخوان همرو باهم داشته باشیم و اینکه امکان اینکه امسال امتحان المپیاد نداشته باشیمو سال بعد باشه

خلینا | ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۵:۱۱

سلام کیانا،
شما حتما اینجا را به طور کامل و دقیق بخوان. بخشِ زیادی از سوالاتی که داری و خواهی داشت پاسخ داده شده.

ΑLι | ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۹

مرحبا!
واقعا قبول دارم اینو…
ما توی مدرسمون افرادی مث خودم داریم که بچه ها مسخره شون میکنن که زنگ تفریح ها چرا کتاب المث دست میگیریم… کاش میتونستن بفهمن که علاقه ی ما خیلی کارا میتونه انحام بده! ای کاش…

خلینا | ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۵:۱۱

سلام علی،
نگران نباش، گاهی به زمان احتیاج داری و بعداً ممکنه دلِت برای این روزها تنگ بشه!

همین مسخره‌کردن‌ها گاهی انگیزه‌بخش است.

amir6875 | ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۰

سلام مرتضی جان،حرفاتون کاملا درسته، خداوکیلی خوب دارید از صنعت المپیاد پول در میارین، لااقل چهار تا مطلب هم از مضرات المپیاد بزار، که این همه نفر که میان هرسال المپیاد میدن قبول نمیشن لااقل روحیشونو نبازن و از قبل امادگی داشته باشن، کمی هم به فکر دیگران باش و فقط به فکر جیب خودتون نباشید.
شخص خودتون مد نظرم نیست، حرفم خطاب به همه موسسه های المپیاد و … هست.
با تشکر

خلینا | ۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۰

سلام امیرجان،
چشم حتما از مضرات المپیاد و توسعه‌ی ناهمگون توانایی‌ها مطلب آماده می‌کنم که بچه‌ها واقع‌بین تلاش کنند.

ستاره | ۸ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۳

سلام و خسته نباشین! 🙂
مرسى از نوشته ى خوبتون که حال منو خیلى خوب کرد.
ممنون میشم اگه به من کمک کنین، من از بچگى عاشق نجوم بودم و حتى از راهنمایى میخواستم براى المپیاد بخونم.
اما متاسفانه چون توى شهرستان بودم فرصتى واقعا پیش نیومد که شروع کنم اما همیشه ته دلم میخواستم بخونم.
الان یازدهمم و از اواخر تابستون شروع کردم براى المپیاد نجوم میخونم. یکم استرس اینو دارم که زمان کمى داشته باشم ولى مطمئنم که اگه نمیخوندم بعدا خیلى پشیمون میشدم.
به نظر شما زمانم کم نیست و میتونم موفق بشم؟

خلینا | ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۸

سلام ستاره‌جان،
بچه‌های یازدهمی زیادی (چه در نجوم و چه بقیه‌ی المپیادها) شروع کردند و موفق شدند.
به طور خاص برای المپیاد نجوم، این دو صفحه رو حتماً و دقیق بخون:

صفحه اول

صفحه دوم

احمدرضا پارسامهر | ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۳

سلام ببخشید من دانش اموز پایه دهمم و میخوام از عید میخوام برای المپیاد زیست شرکت کنم اگه خدا بخواد فقط من برای اطلاعات که بدست میارم شرکت میکنم نه مدال ؟؟؟ کار خوبیه به نظرتون ؟؟ دیر نیست ؟؟

خلینا | ۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۹

سلام احمدرضا جان،
هیچ وقت برای هیچ کاری دیر نیست، هر تلاشی هم ثمره‌ی خودش رو داره.
حالا نمی‌دونم شروع کردی یا نه!؟

نقره داغ | ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲

در مورد شکست هم بگید
المپیادی کسیه که بعد از کلی زحمت به نبوغ خودش پی میبره
و بعد میبینه هستند کسانی که با پول جای دیگران رو میخرند و هیچ نبوغ و استعدادی ندارند ولی رتبه میارند
المپیادی کسیه که ۳ سال رو زحمت میکشه و مطمینه نتیجه میگیره و برای مرحله جهانی وقت میزاره ولی وقتی حقش رو بخورن جا میمونه و افسرده میشه و دیگه حوصله وقت گذاشتن برای کننکور رو نداره و دانشگاه بی سر و ته قبول میشه
اینم نیمه خالی لیوان که دست من افتاد و سالهاست هنوز خودمو پیدا نکردم ,و اعتماد به نفسم رو از دست دادم……..

خلینا | ۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۸

نقره‌داغ جان سلام،

این حق‌خوری چیزیه که توی المپیاد هم مثل خیلی از جاهای دیگه هست (دوست دارم بگم نیست، اما خیلی کم و سال‌هایی بوده که اشتباهاتی شده و حق بعضی از بچه‌ها نادیده گرفته شده) امیدوارم عمدی و سیستماتیک نباشه و مسوولین در جهت رفعش تلاش کنند.

تو هم حتما در جاهای دیگه خیلی موفق‌تر می‌شی که این مرحله هم خاطره‌اش برات می‌مونه

farbod | ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۹

سلام استاد من کلاس دهمم و میخوام المپاد زیست رو شروع کنم لطف کنید منابع رو به من بگید و روش مطالعاتی و منظور از خلاصه نویسی و نکته برداری همون حاشیه است. اگر لطف کنید جواب منو بدید ممنون میشم که چه کتابیو چجوری بخونم وچه تمرینا وتستایی حل کن من دانش اموز تجربی در اهوازم با تشکر

خلینا | ۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۶

سلام فربد جان،
لینک زیر را دنبال کن:
http://www.irysc.com/static-34.html

farbod | ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶

چجوری استاد میشه با شما ارتباط داشته باشم ؟من جلد یک کمپبل رو خریدم ولی نمیدونم باید چطوری بخونم روشو بلد نیستم یعنی اگ کمپبل خوانده بشه مرحله اول قبولی امکان داره؟

خلینا | ۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۵

سلام فربد جان،
بخش تماس با من در همین سایت!

ملیکا | ۸ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۴

سلام اقای خلینا من قصد دارم برای المپیاد زیست شرت کنم البته امسال ک دهم بودم شرکت کردم مدرسه کلاس هم برگزار کرد اما فایده نداشت حتی یک نفر هم برای مرحله اول قبول نشد اما تازگیا کتابای سولومون رو خریدم وقصد دارم در سال یازدهم شرکت کنم از سوی دیگه هم قصد دارم برای کنکور سخت درس بخونم و وارد دانشگاه خوبی بشم اما مردد هستم ک کدوم کارو انجام بدم بهتره باتوجه ب اینکه در مدرسه دولتی در منطقه ۱۳ تهرانم درس میخونم و مدرسه برای کنکوریامونم کار خاصی انجام نمیدن من هم در قبول شدن در المپیاد وهم در کنکور کاملا ناامیییییدم ولی عاشق پزشکیم و واقعا دوست دارم ب مدارج علمی بالا دست پیدا کنم اما فامیلامون میگن رشته تجربی اخرش هیچه و تو هیچی نمیشی و رشتتو تغییر بده اما من این رشته رو واقعا دوست دارم اما امیدم کاملا نا امید شده من دوست دارم ی ادم موفقی باشم لطفا راهنمایم کنین

خلینا | ۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۷

کلیکا جان پاسخ به سوالت چند مَن کاغذ می‌خواد یا باید شفاهی صحبت کنیم.

ساعت ۱۸ تا ۱۹ روزهای فرد با شماره ۰۹۹۰۰۲۲۰۵۵۶ تماس بگیر.

ملیکا | ۸ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۶

ببخشید بنده از طرفی فکر میکنم ک چون در یک منطقه کم اهمیت تهران زندگی میکنم در هیچ المپیادی و حتی در کنکور هیچی نمیشم لطفا کمکم کنید

خلینا | ۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۸

موفقیت تحصیلی هیچ ربطی به منطقه تحصیل و امکانات نداره، هر سال از روستاهای کوچیک هم مدال المپیاد داریم و هم رتبه‌ی تک رقمی کنکور

سیاوش | ۲۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۶

با سلام .
من دانش آموز پایه یازدهم هستم و علاقه ی زیادی به ریاضی پیدا کردم و رقبت زیادی برای شرکت در المپیاد ندارم ولی بعضی از دوستانم که تجربه درس خوندن به سبک المپاد رو داشتن میگن شاید بتونی ولی امید نداشته باش و …
البته افسوس که دیر این انرژی رو پیدا کردم …
با این وجود میخواستم نظر شما را به عنوان یک فرد باتجربه بدانم که آیا میتوانم این کار را انجام دهم با توجه به این تاخیر ؟؟؟
سپاس

خلینا | ۲۶ تیر ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۱

سلام سیاوش جان،
المپیاد یک هدف و یک مسیر دارد! شاید به هدف نرسی اما اگر از مسیر لذت می‌بری حتما شروع کن

zahra keyhani | ۲۸ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۶

سلام ببخشید من دانش اموز پایه یازدهمم و قصد دارم در المپیاد شیمی شرکت کنم من از تابستون امسال شروع کردم به خوندن شیمی و هدفم مداله ولی باتوجه به رقابتی که در این رشته هست و تاخیری که در خواندن شیمی داشتم و اینکه درشهرستان زندگی میکنم و امکان کلاس رفتن با اساتید تهران را ندارم میخواستم ببینم آیا امکان دارد به هدفم برسم؟

خلینا | ۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۲

سلام زهرا جان،
بله چرا امکانش نباشد؟
مگه هر سال چند تا از بچه‌های شهرستان‌های کم امکانات رو نمی‌بینی که مدال کشوری، جهانی و رتبه‌های خیلی خوبِ کنکور را به دست میارن؟

Zahra | ۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۹

سلام اقای خلینا
تکلیف دانش اموزی که ازبچگی عاشق المپیادبوده،هدفش بوده،اما نه خانواده اش حمایتش میکنن،نه مدرسش تاحالا کلاس المپیاد به چشمش دیده،نه مشاورداره،نه دبیر،هیچ کلاسی نمیتونه بره ولی باچشمش میبینه که بچه های شهرای بزرگ که نه فقط باتلاش،بلکه باپول وکلاسایی که بهترین اساتید درس میدن که همه هم میدونن چه سهم بزرگی تو موفق شدن داره ،میرن مدال میگیرن چیه؟
دانش اموزی که میدونه اگه یه جای بهتر بود شاید خودشم از مدال اورا بود چیه؟دانش اموزی که هرروز سرخورده ترمیشه ونمیدونه از چی متتفرباشه؟ازشهرش؟مدرسش؟ازچی؟

خلینا | ۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۱

سلام زهراجان،
کاملا قبول دارم که المپیادی بودن هم مثل خیلی از امتیازهای دیگه، به امکانات وابستگی داره. امیدوارم بتونی امکاناتی که نیاز داری رو به دست بیاری، آیریسک هم در همین راستا تاسیس شده و هر سال کتاب‌های جدید رو به دست خواهانش می‌رسونه و آزمون‌های آزمایشی را در سراسر کشور برگزار می‌کنه، اما همیشه در فکرت باشه که هر سال بسیاری از بچه‌ها بدون امکانات مدال می‌گیرند و موفق می‌شن.

ان‌شاءالله شما هم یکی از این دوستان باشی

صبا | ۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۳

واقعاا حق گفتین … با اینکه ۱ سال هم نشده المپیاد خوندنم ولی کلییی تغییر کردم… و تک تک جملاتتونو وقتی می خونم درکشون میکنم چون حال الان من هستن…

خلینا | ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۸

برای ذهن موفق شما خیلی خوشحالم

یک آزمونِ شاد چیه؟ | ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷

[…] بیشتر با این لذّت و اونایی که دنبالش هستن آشنا بشین، اینجا رو هم […]

Atena | ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۵

سلام،من از بچه های سال دهمم و میخوام المپیاد و شروع کنم با اینکه همه میگن سخته و باعث اتلاااف وقت میشه ولی من عاااشق المپیادم
،نظراتون خیلی منو امیدوار کردفقط میشه چندتا کتاب و اموزشگاه معرفی کنید؟
لطفا حواب بدید

خلینا | ۱۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۹

سلام آتنا،
سایت آیریسک رو دیدی؟
بخش آموزش المپیادِش به کارِت میاد.

محمدعلی | ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۸

سلام سوالم رو با نام خدا و چهارده معصوم می پرسم.
من الان میرم سال یازدهم میخوام بطورفوق العاده
حرفه ای برای المپیاد ریاضی بخونم.میخواستم ببینم
ازچه منابعی استفاده کنم یاچطوری درس بخونم که برم بسوی مدال و از اونطرف هم ازکنکور عقب نمونم.
لطفامن روراهنمایی کنید.

خلینا | ۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۸

سلام محمدعلی،
اینقدر که منابع المپیاد ریاضی زیاد و خوبه، بقیه‌ش رشته‌ها در ضعف هستند.

راحت می‌تونی انتخاب کنی

امیرحسین | ۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۱

سلام.من دانش آموز پایه دهمم و تازه میخوام شروع کنم برای خوندن المپیاد.بنظر شما دیر نیست و میتونم موفق بشم؟
من عاشق ریاضی و فیزیکم میتونم هر دوتا رو همزمان بخونم و موفق بشم؟
روزی چند ساعت بخونم تا باعث بشه قبول بشم؟
کلاس های المپیاد تاثیر زیادی دارن تو قبولی یا نه؟
من شانسی برای گرفتن مدال با این همه رغیب سرسخت دارم؟
ممنون

خلینا | ۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۶

سلام امیرحسین،
زمانِ خوبی داری، دیر نیست.
ندیدم کسی در هر دو رشته ریاضی و فیزیک بتونه موفق باشه (اگر موفقیت رو کسب مدال فرض کنیم) اگر فقط صرف علاقه است، می‌تونی حتی روی همه‌ی رشته‌ها وقت بذاری.
چند ساعت؟! کاری که با علاقه است، ساعتِ تعریف شده نداره که!
کلاسِ المپیاد می‌تونه شتاب‌دهنده باشه، اما واجب نیست.
همه یک عالمه رقیب سرسخت دارند، همه هم شانس دارند (البته کارِ شانسی انجام نمی‌دید، کاملا مثل شطرنج است و برای هر لحظه‌اش نقشه باید بکشید).

بخونید قول میدم ضرر نمی کنید | ۵ مهر ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۵

سلام اقای خلینا خسته نباشید
من یک چیزی بگم به همه بچه ها تجربه شخصی ام بوده.من سه سال المپیاد فیزیک خوندم ولی مرحله دو به دلایلی که خودمم نمی دونم چی بود(شاید خواست خداوند)افتادم ناراحت شدم و هستم ولی المپیاد یک چیزی رو به بچه ها مخصوصا شهرستانی ها یاد میده و اون عشق هست!من تا قبل از المپیاد فقط برای جاه طلبی و مدال می خوندم ولی تو المپیاد فهمیدم ایده یعنی چی !فهمیدم جرقه چیه!این که روی مسله فوق العاده سختی هفته هاکار کنی و بعد جوابشو(با جرقه) پیدا کنی و تا چند ماه عشق کنید.حالا هم مسیر خودمو پیدا کردم و می دونم تو رشته ریاضی محض می تونم به جاهای خوبی برسم حتی اگه از شدت بی پولی گدا بشم(جدی می گم!)و الان حس می کنم توانایی این رو دارم سی سال رو یک مسله مدام کار کنم و اگه نتونستم حلش کنم ناراحت نشم و البته با عشق کار کنم.ریاضی مهارت نیست که با تمرین به دست بیاد(هر کسی این فکرو داره معلومه عشق و لذت ایده پردازی رو تجربه نکرده) ریاضی تخیله و فیزیک تخیل واقعی!
پس برید و از زندگی لذت ببرید و عشق کنید با المپیاد چرا که خوندن برای مدال فقط بد بختی میاره!(هر چند اگه طلای جهانی بشی)اینو سدریک ویلانی دارنده مدال فیلدز میگه.
اگه براتون جالب بود
سدریک ویلانی رو در گوگل سرچ کنید و سخنرانی تدش رو ببینید(خیلی زیباست)
یا زندگینامه گریگوری پرلمان رو بخونید!
به هر حال آب که از جایی جاری بشه خودش مسیر خودش رو پیدا می کنه!

Nasa | ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۲

من می‌خوام تازه در المپیاد نجوم شرکت کنم الان که میشه. دهم یا همون سال دوم دبیرستان همیشه راجب نجوم می‌خوندم حتی بعضی اوقات کتابهای سطح بالایی هم می‌خوندم ولی نمی‌دونم الان که همه ی اون اطلاعات ب درد المپیاد میخوره یا ن یعنی در کل برای شرکت در المپیاد اگه کلاسهایی که برامون میزارن رو در نظر نگیریم خودم باید تو چ سطحی باشم که موفق بشم؟؟؟؟؟

خلینا | ۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۰

سلام ناسا!
اینجا رو بخون، بهت دید خوبی می‌ده.

OMID | ۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۷

دقیقا منم همین وضعیت شمارو داشتم 😐

امیرحیسن | ۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰

بعضیا تو مدرسه مثل مدیر و معاونا همش بهم میگم المپیاد فیزیک به چی دردت میخوره و اینا ولی من بازم میخونم. به نظر شما اگا تونستم انشاالله مدال بگیرم رنگش واقعا تاثیر داره یا مدال هر رنگی باشه ارزشمنده؟

خلینا | ۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۱

سلام امیرحسین،
اگر فیزیک دوست داری و داری در راهِ فهمیدنش تلاش می‌کنی، حتی مدال هم نگیری ارزشمنده، اگر هم گرفتی که چه بهتر!

محمد علی | ۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۴:۴۶

با سلام خدمت شما آقای خلینا ، آخرین نظری که داده شد مال حدودا دو ماه پیشه نمیدونم نظرمو میبیند یا نه ولی تا اخرشو میخوام بخونید و جواب بدید ( مثلا نه با دو کلمه موفق باشی و تلاشتو بکن و ( بچه داشتیم تو شهرستان بوده مدال اورده ) !!! … من پایه یازدهم و رشته ریاضی هستم و اطلاعات کافی در مورد المپیاد دارم و علاقه شدیدی به ریاضیات دارم و از حدود دو هفته پیش منابع المپیادی خودمو سفارش دادم که شامل ۴ جلد کتاب میشه ، با توجه به این که توی شهرستان درس میخونم و هیچ کلاس المپیاد یا مدال آوری توی شهرستان ما ( بوشهر ) نیست هیچ امیدی برای مدال آوری یا کسب نتیجه خیلی تاپ ندارم ! ! ! … و فقط میخوام با این کار خودمو بکشم بالا و یه برنامه ریزی دقیق و یه آینده ای که تا ۲۰ سال دیگه خودم اونو میسازم داشته باشم و براش تلاش کنم … از طرفی واقعا نیاز به درد دل دارم با کسی که من رو راهنمایی کنه در این راه … چون با توجه به این توی مدرسه ای درس میخونم که حتی المپیاد های علمی رو ساپورت نمیکنه و هیچ کلاس و برنامه ای نداره و دانش آموزان مستعدی نداره یکم در این مورد نگرانم … و میخوام بدونم اگه تلاش خودم را بکنم میتونم توی سه ماه و نیم دیگه این ۴ تا کتابو در حد مرحله اول تموم کنم یا نه … یا نه اصلا بیخیالش بشم چون مدرسم مثلا ساپورت نمیکنه یا برگزار نمیکنه فقط بخونم برای خودم … ببینید یه سری سوالاتی تو ذهنمه که فقط میتونم باهاتون از طریق ایمیل یا به صورت تلفنی بگم چون واقعا به این درس و موفق شدن توی ریاضیات علاقه دارم و الان که ساعت ۴ صبحه دارم ویدئو های آموزشی نظریه اعداد و جبر از اینترنت که تحت ویدئو های رایگان هستند دانلود میکنم و دو ساعت دیگه باید برم مدرسه !!! …. خلاصه سر سخت دارم تلاش میکنم و از همین الان با برنامه ای که خودم نوشتم دارم همین درسای مدرسمو و المپیادو ردیف میکنم … لطفا اگه وقت دارید یه زمانی ترتیب بدید باهاتون در این مورد صحبت کنم چون نمیدونم فردا چی میشه !!! ( من شرایطم کاملا با دوستان دیگه متفاوته ) … موفق باشین

خلینا | ۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۳

سلام محمدعلی،
ببین سوال و جوابت با هم بود! خودت می‌دونی علاقه داری، می‌دونی هم که ممکنه موفق نشی. خوب الآن تصمیمِ خوب چیه؟ بی‌خیال بشی یا تلاش کنی؟

روزهای فرد ساعت ۱۸ تا ۱۹ با این شماره تماس بگیر، این وقت رو گذاشتم که با بچه‌ها گپ بزنیم:
۰۹۹۰۰۲۲۰۵۵۶

علی | ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۹

سلام اقای خلینا من پایه دهمم تو مدرسه تیزهوشان درس می خونم رقابت تو همه ی درسا خیلی زیاده اما المپیادی کمه اگه برا المپیاد بخونم احتمال اینکه از مدرسه جا بمونم خیلی زیاده بعد واقعا هدفم نامشخصه یعنی جوری که بین همه ی المپیاد ها شک دارم که کدومو انتخاب کنم نمی دونم به نظرتون میرسم چند تا المپیادو شرکت کنم که علاقه مو پیدا کنم رشتمم تجربیه بنظرتون زیست شرکت کنم بهتر نیست ؟

خلینا | ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۴

سلام علی جان،
چند روز در هر رشته مطالعه کن تا بیشترین علاقه‌ات رو پیدا کنی، المپیاد کارِ سختی است و به زمان مناسبی احتیاج دارد. نمیشه بعد از انتخاب آزمون و خطاهای زیادی داشت.

یاس | ۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۰

سلام. من توی شهرستان زندگی میکنم و توی مدرسمون(فرزانگان شاهرود) کلاسای المپیاد برگزار میشه که دبیرمون هم مدال برنز داره. توی یکی از نظر ها خوندم که برای المپیاد هم خانواده آگاه و هم پولدار میخوای… این حرف واقعا درسته من حتی اگر خودمم انگیزشو داشته باشم واقعا شرایط اقتصادی اجازه نمیده که توی کلاسا شرکت کنم.. از یه طرف میگم نکنه وقت بذارم و از درسم بیوفتم اخرش هیچی به هیچی از یه طرفم میگم شاید واقعا از پسش بر بیام و جزو ۴۰ نفر بشم… میشه راهنماییم کنین.. واقعا نمیدونم چیکار کنم

خلینا | ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۳

سلام،
الآن شما هم مدرس و هم کلاس و هم اطلاعات و هم پشتکار رو داری، چیز دیگه‌ای که لازم داری کتاب و آزمون خوب است. برای این موضوع هزینه فراوانی نیاز نیست!

غزال | ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۵

من همیشه دوست داشتم المپیادی باشم . خیلی دلم می خواست المپیاد زیست یا شیمی شرکت کنم و اینقد بخونم تا مدال بگیرم ولی از بخت بدم توی کلاس های المپیاد مدرسه قبولم نکردن چون نیم نمره از حد نصاب کمتر شدم:(
هی روزگار :)))) الان یازدهمم دیگه خیلی دیر شده
از ما که گذشت!!!! ولی امیدوارم بچه های المپیادی به ارزو هاشون برسن^_^

خلینا | ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۶

سلام غزال جان،
ان‌شاءالله در ادامه‌ی مسیر، شاد و موفق باشی

نرگس | ۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۴

منبع ازمون های کامپیوتر چه کتاب هایی هست هرجا گشتم نتونستم پیدا کنم لطفا راهنمایی کنید ?

خلینا | ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۶

سلام نرگس جان،
در سایت آیریسک معرفی شده.

Romi | ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۱

سلام آقای خلینا.. خسته نباشید و ممنون از کارایی که برای ما دانش آموزا میکنید♡
من از پشت میز نشستن و حل کردن مسائل ریاضی خیلی خوشم میاد! نخبه نیستم ولی استعداد خوبی در ریاضیات دارم. تهران زندگی میکنم و در مدرسه ی کوشش درس میخونم (نمیدونم میدونید کجاست یا نه!)? ولی آقای نوری رنجبر (همکارتون!) با ما در اینجا ترکیبیات کار میکنن. کمتر از یک ماه تا مرحله اول المپیاد مونده و من متاسفانه متاسفانه تازه با المپیاد آشنا شدم!? اونم هم به لطف بچه های مدرسه ی ادونس کوشش! با این حال میخوام بپرسم که اگر من از همین الان شروع کنم و تا پایان سال تحصیلی روی دهم متمرکز باشم و ی مقداری از منابع المپیاد رو بخونم و تابستون هم حسابان و هندسه ی یازدهم و منابع رو تموم کنم، امیدی هست که سال یازدهم مرحله اول و دوم قبول شم؟ ?(و آیا روش خوندنم خوبه؟)خودتون خوب می دونید که مدال های همه ی رشته ها توسط بچه های علامه حلی و انرژی و سلام و فرزانگان گرفته میشن(خوش بحالشون☹)، منم که کلاسی ندارم برم! :)) نه آیریسک ثبت نام کردم و نه طلایی ها! به نظرتون برم مدرسه ی سلام سال دیگه؟ آزمون ورودیش خیلی راحته و امسال هم قبول شدم ولی نرفتم:) . به هر حال من از بچه های ۴ (نوع) مدرسه ای که در بالا گفتم خیلی می ترسم :))) میدونید بچه های انرژی هر هفته ۶ ساعت المپیاد دارن؟? و ما هیچی نداریم :||| راستی آقای خلینا دهم دیر نیست..؟ شما میدونید بچه هایی که طلا گرفتن مثل امین رخشا، امین بهجتی، محمدصادق مهدوی و … از چندم شروع کردن به خوندن؟ و سوال آخرم هم اینه که آیا بچه های المپیادی درس مدرسه شونو میخونن؟

خلینا | ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۹

سلام رومینا جان،

به نظرم توی این فرصتی که تا جواب دادن به نوشته‌ات داشتی، فرصت کردی اطلاعات خودت رو از المپیاد بالاتر ببری. المپیاد تلاش و مطالعه‌ی مستمر و فردی است و به کلاس و مدرسه و … وابسته نیست. بچه‌های المپیادی معمولا و نزدیک به همه‌شون! در درس‌های مدرسه هم موفق هستند.

фс | ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۱

من در مقطع متوسطه اول هستم و از الان دارم آزمون و خطا میکنم که روش دقیق و منسجم مطالعه برای المپیاد رو برای خودم کشفش کنم
لطفا مطالبی از زمینه های مختلف المپیاد هم بزارید
من خیلی مشتاق شدم بدونم المپیاد های کامپیوتر و روبوکاپ اصلا به چه صورت هستند

خلینا | ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۰

سلام،
سایت آیریسک در این زمینه می‌تونه به شما خیلی کمک کنه.

سادینا | ۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۲

سلام آقای خلینا من الان دهمم و یک ساعت دیگه المپیاد شیمی دارم چون امسال درباره المپیاد نمیدونستم نتونستم برای امسال خیلی خوب آماده بشم ولی از یک هفته دیگه میخوام شروع کنم برای سال دیگه خیلی عالی آماده بشم به نظرتون دیر نیست الان ؟؟
چون چیزهای دیگ هدفم هست ولی بیشترین هدفم آوردن مدال موفق میشم؟؟
امکانات رو هم دارم ونه خیلی زیاد وتو مدرسه نمونه دولتی درس میخونم

خلینا | ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۱

سلام سادینا جان،
هر دانش‌آموزِ سالم و با انگیزه‌ای می‌تونه در مدت یک سال (که زمان خیلی زیاد یا کمی است!) به هر موفقیتی می‌خواد برسه، المپیاد که چیزِ خیلی پیچیده‌ای هم نیست، جای خود دارد.

N… | ۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۸

سلام خسته نباشید
من واقعا امسال نمیدونم چی شد که فرصت ها رو ازدست دادم و هر موقع میخواستم برای المپیاد بخونم حس بدی تمام وجودم رو میگرفت و اصلا تمرکز نداشتم تا الان که واقعا نمیدونم چکار کنم نیخوام بخونم ولی نمیتونم خیلی هم دیر شده و تمام معلم ها هم همه انتظار دارند نمیتونم بهشون بگم امادگی ندارم واقعا حس خیلی بدی دارم و سردرگم هیچ کس هم نیست که راهنماییم کنه
پایه نهم

خلینا | ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۲

سلام،
پایه‌ی نهم و المپیاد؟!

تو تازه اولِ راه هستی، نگران نباش

یاسمن | ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸

سلام جناب وقتتون بخیر…من ۲۲ سالمه، علاقه ی بسیار زیادی به ریاضی دارم اما متاسفانه به خاطر اشتباهاتی که تو زندگیم داشتم از همون دوم سوم دبیرستان از ریاضی دور شدم و البته من در مورد المپیاد هم هیچ چیز نمیدونستم…اما واقعا فکر میکنم جدا از علاقه ی زیادی که به ریاضی دارم، استعداد خوبی هم تو این زمینه داشته باشم…اصلا دوست ندارم که اگر حدسم در مورد استعدادم درسته، حرومش کنم. ممکنه کمکم کنید و بگید چطور میتونم با سنّی که دارم به طور جدی و حرفه ای ریاضی رو دنبال کنم؟

خلینا | ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۰

سلام،
برای مطالعه‌ی آزاد ریاضی همیشه فرصت دارید و تازه شما که هنوز در اوایل جوانی هستی!
برای راهنمایی گرفتن در مسیر مطالعه می‌تونی از ریاضی‌دانان بزرگی که در دانشگاه‌های مختلفِ ایران هستند، کمک بگیرید.

ارغوان جعفری | ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۷

سلام من پایه هفتم دبیرستان فرزانگان هستم و به المپیا علاقه دارم و قبلا خیلی رویایی به المپیاد نگاه میکردم ولی الان که بیشتر راجع بهش تحقیق کردم دیدم زمین تا آسمون با تفکر من فرق داره!!!ولی من میخوام بخونم,خانواده همراهی میکنن و از نظر مالی هم مشکلی ندارم و توی تهران هم زندگی میکنم و از نظر شرایط محیطی مشکلی ندارم و لی مشکل اینه که نمیدونم اصن چه المپیادی بخونم,حفظیاتم خیلی خوبه و میدونم که تو الپیاد ریاضی و کامپیوتر هم موفق نمیشم و علاقه خودم به زیست و شیمی هست و لی نمیدونم برم کدومشون چون دبیرامون خیلی خوب نبودن نتونستم استعدادمو درست شناسایی کنم.واقعا نگرانم چون اگه قبول نشم وقت خودم که به کنار خانواده م روهم به خاطر خودم درگیر کردم و اینکه بیشتر دوست دارم به خاطر مزایای مدال المپیاد شیمی اونو انتخاب کنم و لی دوستم میگه اصن به فکر این موضوع نباش و به علاقه ت فک کن نمیدونم لطفا راهنمایی کنید🤔🤔

خلینا | ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۴

سلام ارغوان،
خوشحالم که برای انتخاب راهت دغدغه داری و فکر می‌کنی. برای همفکری بهتر می‌تونی از دفتر آیریسک وقت بگیری (۰۲۱۶۶۹۱۷۲۳۰) یا روزهای فرد ساعت ۱۷ تا ۱۹ با خط مستقیم خودم تماس بگیری: ۰۹۹۰۰۲۲۰۵۵۶

موفق باشی

سارا | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۱

سلام من سال دیگه وارد دهم میشم و تازه میخوام برای المپیاد ریاضی شرکت کنم ولی تا الان هیچ کاری نکرده ام و
میخوام سال دهم نتیجه بگیرم به نظرشما ازتابستون امسال شروع کنم فرصت کافی دارم؟ و چطور باید برنامه ریزی کنم

خلینا | ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۴

سلام سارا،
شش ماه از ابتدای تابستان تا بهمن فرصت داری مرحله اول را ببندی و بعدش سه ماه برای مرحله دوم، اگر می‌خوای مدال بگیری، خیلی باید تلاش کنی. فرصتِ زیادی نیست؛ اما نشدنی نیست.

اروین نخعی | ۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۹

سلام آقای خیلنا من نهمم و دارم برای المپیاد زیست شناسی میخونم. خدارو شکر مادرم و خوانواده ام هم از من حمایت میکنند ولی یه مشکل بزرگی که دارم کمبود زمان هست. الان زمان زیادیه که میخوام درست و حسابی بشینم پای المپیاد ولی هر دفعه یه مشکلی پیش میاد مخصوصا امتحانات درون مدرسه ای انقدر این معلم های ما زیاد امتحان میگیرند که آدم اصلا وقت خوندن درس های دیگر رو نمیکنه به نظرتون باید برای جبران این اتلاف وقت چیکار کنم؟

خلینا | ۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۸

سلام آروین،
الآن که خرداد شده و کمتر وقت برای مطالعه‌ی المپیادی داری، خودت رو برای زمان‌های غیرامتحانی آماده کن! به محض تموم شدن پایان‌ترم‌ها فرصت خوبی داری تا حجم خوبی از مطالب رو پیش ببری. نگران نباش که هر سال بچه‌ها دارند این کار رو انجام می‌دن و به مشکلی هم برنمی‌خورن.

Nikoo | ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۰

سلام وقت بخیر من یک دانش آموز دختر المپیادی ام و دارم المپیاد ریاضی میخونم با توجه به اینکه خیییلی کم پیش میاد دخترا مدالای خوب بگیرن و باتوجه به اینکه من توی شهرستانم و همه از همه نظر با المپیاد آشنا نیستن و بدون آگاهی میگن خوب نیست و با توجه به اینکه من مدرسه فرزانگانم و تقریبا میتونم به یاری خدا رتبه خوبی تو کنکور بیارم آیا اشتباه نیست وقت کنکورم رو روی المپیاد بذارم؟؟(البته من واقعا از خوندن ریاضی لذتی رو میبرم که از بقیه درسا نمیبرم اما واقعیت هم خییلی مهمه) و اینکه توی المپیادی مثل ریاضی آدم باید هوش بینظیری داشته باشه یا هوش متوسط با تلاش هم خوبه؟؟

خلینا | ۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۰

سلام نیکو،
بخش اول نوشته‌ات رو دیدم جا خوردم! مریم میرزاخانی، رویا بهشتی، مینا دلیرروی فرد و خیلی از طلاهای جهانی که دختر بودند کم پیش میاد نیست. دخترها کمتر به سمت المپیاد ریاضی کشیده شدند، اما هر جا بوده‌اند، خوب هم نتیجه گرفته‌اند، فرقی بین پسر و دختر ندیدم و هر کدوم خوب تلاش کرده، موفق شده.

المپیاد و کنکور موازی نیستند، در طول هم هستند. بچه‌ها سال‌های نهم تا یازدهم درگیر مطالعه‌ی درسی و المپیادی هستند و اگر به مدال طلا نرسند، بدون هیچ مشکلی برای کنکور آماده می‌شوند و آنجا رقابت می‌کنند. در سال‌های اخیر، اغلب نفرات برتر کنکور، المپیادی بوده‌اند.

تاثیر هوش بسیار کمتر از تلاش است و با تلاشِ خوب و علاقه حتماً میشه موفق شد.

سوفی | ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۲:۵۷

با سلام من فارغ التحصیل برق هستم دانشگاه دولتی . ایا واس ما فارغ التحصیل ها المپیاد نیست بخوایم شرکت کنیم واس فیزیک و.. به فیزیک علاقه دارم میخوام بدونم خودخوان بخونم ممکن همچین ازمون های معتبری باشه که نتیجه و سنجشی باشه واسم؟و اگر بشه امتیازی بشه برای رفتن در اینده.. به نظرتون؟ممنون میشم راهنماییم کنید.از کجا چه طوری شروع کنم اصلا ازمون علمی و بین المللی معتبر واس فارغ التحصیل ها هست؟ و اگر اره میشه ازمونی که میدم مطابق با رشتم نباشه؟

خلینا | ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۲

سلام سوفی،
در این مورد از انجمن علمی دانشکده می‌تونی راهنمایی بگیری، هر سال مسابقات و سمینارهای علمی زیادی برگزار میشه.

Tina | ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۴

سلام آقای خلینا، اگر کسی دو تا المپیاد شرکت کرده باشه، میتونه در دوره ی تابستانه ی هر دوتا شرکت کنه؟ مثلا المپیاد ریاضی و ادبی؟

خلینا | ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۱

سلام تینا،

نه نمیشه! فقط در یک رشته می‌تونی مدال بگیری

Mobina | ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۵۹

سلام خیلى ممنون از مطالب خوب و زیبا تون .من یه سوال داشتم من یک دانش آموز کلاس هشتم هستم میخواستم امسال براى المپیاد IMCریاضى آماده بشم آیا جاى امیدى است و اینکه به نظر شما از چه منابعى استفاده کنم؟؟

خلینا | ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۰

سلام مبینا،
ممنون از لطف شما، کتاب‌های نردبان المپیاد ریاضی (سری ۴ جلدی) بهترین گزینه برای آمادگی مسابقات مقدماتی ریاضی هستند.

Kimia | ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۶

سلام آقا ی خلینا
من تهران زندگی میکنم وامسال هم دهم میرم (تجربی) دوست دارم که وارد باشگاه المپیاد شیمی شم…ریاضی م خیلی خوب نیس ولی شیمی رو خیلی دوست دارم …میخوام سعی و تلاشم رو بکنم ولی بنظر شما میتونم تو المپیاد موفق باشم؟؟ اصن شما برای من المپیاد رو توصیه میکنید؟؟ باعث تک بعدی شدن انسان نمیشه؟!
به راهنمایی م شما نیاز دارم،ممنون

خلینا | ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۹

سلام کیمیا،
قطعاً المپیاد یکی از راه‌های خیلی خوب برای پیشرفت علمی است. نتایج هر ساله‌ی کنکور هم این موضوع را تایید می‌کنه

سحر | ۸ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۱

سلام اقای خلینا امسال تابستون دهم به یازدهم منه و من میخوام تازه المپیاد زیست رو شروع کنم نظرتون چیه؟بنظرتون موفق میشم؟

خلینا | ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۹

سلام سحر،
هر سال دانش‌پژوهان زیادی را داشتیم که در چند ماه به موفقیت رسیده‌اند، اما تلاششون خیلی عالی بوده.

خودت رو ببین که می‌تونی خوب تلاش کنی یا نه؟

یاسمن | ۲۱ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۷

سلام وقت بخیر. بسیار ممنونم از اینکه جوابم رو دادین و راهنماییم کردین. من مشهدی هستم اما دانشجوی دانشگاه علامه ی تهرانم. از بین اساتید ریاضی در تهران و مشهد شما استاد خاصی مد نظرتون هست که من بتونم ازشون کمک بگیرم؟ بازم ممنون

خلینا | ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۸

سلام یاسمن،
می‌تونی موضوعی که کمک می‌خوای را دقیق برای من بفرستی؟

علی.m.a.t | ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۳

سلام.
واقعا متن قشنگی یود.
ببخشید یه سوالی داشتم…
میشه یه نفر همزمان تو دوتا المپیاد شرکت کنه؟؟؟

خلینا | ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۱

سلام علی جان،

تشکر از نظر مثبت شما، بله میشه.

| ۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۳

من الان دهمم ، اگه از تابستون بعد از اتمام مدرسه المپیاد ریاضی رو شروع کنم تهش به کجا میرسم؟ میتونم مدال بگیرم؟ وقت کم نیست؟ و من تو شهرستانم و امکاناتم کم ..

خلینا | ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۲

سلام،
وقتت کم نیست، تلاشت مهم‌تره!
تهش به کجا می‌خوای برسی؟

M | ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۸

سلام
من دهم تجربی هستم و میخوام که امسال تو المپیاد ریاضی شرکت کنم.باید چکار کنم .و روی تصمیمم خیلی جدی هستم.برای رزومه تحصیلی توی دانشگاه های خارجی میخواستم.لطفاا راهنمایی کنید.

خلینا | ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۲

سلام اِم!
حتماً ماراتن‌های آیریسک را همراهی کن (در سایت گچ سفید). در کانال و سایت آیریسک منابع المپیاد ریاضی را قرار داده‌ایم.

حسین | ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۳

سلام آقای خلینا. اگر امکانش هست لطفا منو راهنمایی کنین برای انتخاب منابع اصلی المپیاد ریاضی چون هر جا کشتم هرکسی یه چیزی میگفت و من بیشتر گیج میشدم تا نزدیک شدن به انتخاب درست. میدونم منابع مختلفه ولی من دنبال اصلیهاش میگردم همونایی که توی دوره های آیریسک درس داده میشن برای مرحله اول و دوم ممنون

خلینا | ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۲

سلام حسین،
در حالت مقدماتی، مجموعه ۴ جلدی نردبان المپیاد ریاضی را باید بخونی. اگر این قدم رو تمام کردی، حتما با ماراتن‌های آیریسک پیش بیا

فهیمه | ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۹

سلام آقای خلینا خسته نباشید . ببخشید به نظرتون تو تابستون روزی چند ساعت مطالعه برای المپیاد شیمی خوبه ؟

خلینا | ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۱

سلام فهیمه،
حداقل هفته‌ای ۱۵ ساعت و حداکثر تا آنجا که علاقه و جان داری 🙂

فهیمه | ۱۷ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۳

خیلی ممنون . ولی هفته ای ۱۵ ساعت خیلی کم نیست ؟ برای مرحله دوم عرض میکنم

خلینا | ۱۷ تیر ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۱

برای شروع گفتم، اما اگر این تعداد ساعت را گذروندی، بهترین عدد “هی چی می‌تونی” است. نمی‌دونی که بقیه‌ی رقبا چه می‌کنن، پس بهتره حداکثر توان خودت رو بگذاری تا بعداً حسرتش رو نخوری

امیرحسین | ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۱

من می خواهم در المپیاد نجوم شرکت کنم ولی با رشته تجربی میخواستم بدونم اگه تو المپیاد نجوم مدال طلا بیارم فقط از کنکور ریاضی معاف میشم یا از کنکور تجربی هم معاف میشم

خلینا | ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۰

سلام امیرحسین،
بچه‌هایی که مدال میارن،‌ اگر در رشته‌های غیر مرتبط بخوان کنکور بدهند هر سه مدال (طلا، نقره و برنز) اثر یکسان و همون ۲۰ درصد سهمیه رو داره.

ارام | ۴ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۵

سلام حرفاتون واقعا به من امید داد.من پاییز ۹۸ کلاس ۸ میشم ولی فکر میکنم شاید بهتر باشه از همین الان برای المپیاد اماده بشم. به همین خاطر توی محور ازمایشگاه جشنواره خوارزمی شرکت کردم و مقام اوردم . به نظر شما برای اماده شدن باید چیکار کنم

خلینا | ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۰

سلام آرام،
در سایت آیریسک، بخش المپیاد چیست [لینک] و سپس آشنایی با تک‌تک رشته‌ها را مطالعه کن. حتماً موفق می‌شی

Olaapia | ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۹

تو از ادبیات چی می فهمی که بهش توهین میکنی ابن سینا استاد علم خودش اهل ادب و شاعر بوده دیگه از اون که بالاتر نیستی مواظب حرف زدنت باش

خلینا | ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۰

سلام دوست عزیز،
اوخ‌اوخ! چرا اینقدر عصبانی؟

الهه | ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۱

سلام اقای خلینا…ممنون بابت متن زیباتون…واقعا واسه ی خودم متاسفم که دوره راهنماییم رو توی مدرسه ای درس خوندم که هیچ اطلاعاتی واسه المپیاد در اختیارمون نذاشتن…من یه دانش اموزی هستم که خیلی تلاش میکنم واسه درس خوندن و استعدادخیلی خوبی دارم.الان که اومدم دهم توی مدرسه ی خوب تازه فهمیدم المپیاد چی هست ولی متاسفانه انقدر درسها و امتحانامون سنگین بود که هربار رفتم شروع به درس خوندن واسه المپیاد کنم خسته بودم و همونجا پای کتابای کمبپل خوابم میبرد…الان هم دیگه خیلی دیر شده واسه شروع…ارزوی موفقیت دارم واسه همه ی المپیادی ها.امیدوارم کنکور بتونم استعداد خودمو شکوفا کنم…

خلینا | ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۰

سلام الهه جان،
هنوز که اول راه هستی!
دیدم بچه‌هایی که از آبان سال سوم دبیرستان (یازدهم فعلی) شروع کردند و مدال کشوری و جهانی شدند.

امیدوارم هر راهی که می‌ری، بهت خوش بگذره و ازش احساس خوبی داشته باشی

Mh | ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۹

المپیاد به تو چشمی میده برای بهتر دیدن مسیرت،. برای درک شرایط موجودت، برای درک تفاوت تو با دوستات،. به تو توان میده به تو انگیزه میده برای بهترین شدن، برای استفاده درست از وقت و بیهوده تلف نشدن دبیرستان، المپیاد یه نمونه کوچیکی از کل زندگیه، زندگی که بعضی وقت ها فقط خودت هستی و خدای خودت و یک مسیر دور و دراز ، هم باید از طرف مدرسه سنگ بندازن جلو پات و هم از طرف خانواده حرف هایی رو بشنوی و توی المپیادی زیر این فشار آماده تر و آماده تر میشی تا اینکه انقدر. توامند میشی که از زیر این همه فشار ققنوس وار بیرون میای و به هرچی میخوای میرسی
این دلیل المپیادی بودن منه

خلینا | ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۸

سلام دوست عزیز،
ممنون از ارسال نظر
خیلی قشنگ نوشتی

Zahra | ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۳

سلام خسته نباشید متنتون خیلی عالی بود
ببخشید میخواستم بگم که من امسال میرم کلاس نهم و خیلی دوست دارم تو المپیاد شرکت کنم وحتی ۷ جلد کمپبل رو هم گرفتم ولی همه دارن بهم میگن که از الان زوده که شروع کنم و حتما باید کتابهای دبیرستان رو هم خونده باشم تا بتونم کمپبل رو شروع کنم
من الان واقعا گیج شدم و نمیدونم چیکار کنم؟؟ اگه میشه راهنماییم کنید

خلینا | ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۷

سلام زهرا جان،
زمان خوب و کمی زودی! داری شروع می‌کنی. در المپیاد زیست، کمپبل‌ها مرجع هستند و نیاز به پیش مطالعه‌ی کتاب‌های دبیرستان در درس زیست ندارند، اما مباحثی مثل ساختار مولکولی از کتاب‌های شیمی برای فهم بیوشیمی مفید است.
می‌تونی به تالار گفتمان سایت یا گروه‌های تلگرامی آیریسک سر بزنی و با مدال‌دارهای زیست هم مشورت کنی تا محکم‌تر پیش بری

Nobody | ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۶

المپیادی فقط اونایی هستن که مدال می گیرن بقیه همه فقط زمان و پولشونو می بازن
کلا تو المپیاد برنده ها موسسات هستن نه دانش آموزا

خلینا | ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۵

سلام دوست گرامی،
نکته خیلی خوبی گفتی، اما چند سؤال رو پاسخ بدی بحث جالب و مفیدی شکل می‌گیره:
۱- اگر بگیم ورزش خوبه، شما می‌گی ورزش فقط برای مدال‌های المپیک خوبه و بقیه فقط سودش رو به باشگاه‌ها می‌رسونن؟
۲- انتظار داری موسسات المپیادی‌ها خدمات رایگان ارایه کنند؟
۳- شما کسی رو می‌شناسی که المپیادی بوده و مدال نگرفته و الآن ضرر کرده؟
۴- از بچه‌های مدال‌آور، کسی نبوده که الآن راهش مناسب نباشه؟ (منظورم اینه که میتونی خط بکشی که چون کسی مدال نگرفته با ویژگی‌های بالا المپیادی نیست و حتماً کسی که مدال گرفته ویژگی‌های بالا رو داره؟)

تازه وارد | ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲

سلام ببخشید سوالی داشتم برای کسی که رشته تجربی هست می تونه المپیاد ریاضی شرکت کنه؟یا فقط رشته زیست و شیمی؟چه رشته های دیگه برای کسی که تجربی هست میتونه شرکت کنه؟(نمی خواهم همشو شرکت کنم فقط می خواهم بدونم چه رشته های دیگه میشه امتحان داد). با تشکر اگه میشه راهنمایی کنید

خلینا | ۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۲

سلام دوست عزیز،
بچه‌های تجربی می‌تونن در این المپیادها شرکت کنند:
ادبی – ریاضی – زیست‌شناسی – سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی – شیمی – فیزیک – کامپیوتر – نجوم

اما استفاده از معافیت کنکور، فقط در زیرمجموعه دیپلم فرد صورت می‌گیرد و سهمیه ۲۰ درصد تراز کنکور برای تمام رشته‌ها اعمال می‌شود.

بخشنامه سال ۱۳۹۷ را از اینجا [+] مطالعه کن.

tian | ۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۶

سلام ب همه ی دوستان المپیادی و غیر المپیادی:) و همینطور آقای خلینا..متنی ک نوشتین فوق العادس و منم میخوام اینجا یه چیزی رو یادآوری کنم…
یه روز تو اوج روزای ناامیدیم از المپیاد، بهترین دوستم که خودش هم یه زمانی المپیادی بود، یه حرف خیلی قشنگی بهم زد..
اون به من گفت المپیادی ها حتی اگه مرحله۲ قبول نشن و نتونن مدال بگیرن باز هم برنده ان!…میگفت اونایی ک مدال نمیگیرن شاید در مقابل بچه هایی ک قبول شدن بازنده به حساب بیان اما در مقابل این همه دانش آموز که حتی شجاعت، شهامت و لیاااقت! المپیادی بودن رو نداشتن، همیشه برنده اند…کسایی ک حتی اونقدر این شجاعت و قوی بودن رو نداشتن ک حتی این راه رو امتحان کنن..
یکی از دبیرهای مدرسمون میگفت: المپیادیا با اینکه سرکلاسها نیستن و در سال تحصیلی درس های مدرسه رو نمیخونن، اما در امتحانات همیشه بهترین نتایج رو میگیرن! چون که اونا هیچوقت غرورشون نمیزاره که از یک سوال بگذرن..اونا حتی اگه فرمول رو بلدنباشن، اینقدددر با سوال کلنجار میرن و حتی بعضی مواقع راه حل های جدید پیدا میکنن:)
من دانش آموزیم که امسال میرم یازدهم..ولی خب متاسفانه پارسال نتیجه ی خوبی در المپیاد کسب نکردم بااینکه خیلی خونده بودم و واقعا از لحاظ اطلاعات و مهارت حل مسئله مشکلی نداشتم..اما به دلیل یه سری مشکلات سرجلسه آزمون تمرکز کافی نداشتم و حالم بد بود…و خب همه اینا و شاید حکمت خدا باعث شد قبول نشم..به خاطر اون اتفاق من از المپیادی بودن دل کنده بودم تا این حرفها منو نجات دادن:)
* المپیادی بودن نماد یک آدم خاص بودنه:) *
کسی ک تو این راه باشه میفهمه من چی میگم..المپیادیا یه اخلاقای خاصی دارن ک اونا رو متمایز میکنه..

خلینا | ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۰

سلام تیان جان،
دوستت چه عالی گفته، آفرین به هر دوی شما

ساغر | ۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۷

اگر در المپیاد شرکت کردم و موفق نشدم و یا به هر دلیلی تصمیم گرفتم که کنکور بدم ایا هیچ سهمیه ای تعلق میگیره و شرایطش چطوریه؟

خلینا | ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۰

سلام ساغر جان،
به تصمیم شما که سهمیه تعلق نمی‌گیره! اگر موفق بشی از معافیت کامل در کنکور تا سهمیه ۲۰ درصدی را به دست میاری.

الهه | ۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۷

سلام اقای خلینا…میشه منابع فراتر از کتابای دهم و یازدهم برای المپیاد سلول بنیادی رو بهم معرفی کنین….؟میخوام اختصاصی و کامل بخونم تا شانس قبولیم بره بالا

خلینا | ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۹

سلام الهه جان،
هر سال کتاب‌چه سلول‌های بنیادی توسط کمیته ملی و سایت آیریسک منتشر میشه. می‌تونی ویرایش قبلی را از اینجا [+] دانلود کنی.

عاطفه | ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۹

سلام ببخشید من امسال میرم یازدهم میخواستم بیینم باید چه ویژگی هایی داشته باشیم که در المپیاد شرکت کنیم منظورم اینه از کجا بفهمییم استعدادشو داریم یا نه
سوال دوم:فقط اونایی که در المپیاد جهانی قبول میشن معافیت کنکور شما ملشون میشه یا کشوریا هم همینطورن

خلینا | ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۶

سلام عاطفه جان،
پیشنهاد می‌کنم اینجا [+] رو بخونی و لینک‌های زیرمجموعه‌اش رو هم دنبال کنی.

متین عقیلی | ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۳

سلام خوبین میگم الان که تابستونع من همه چی رو گذاشتم کنار دارم میرم دهم و کمپل میخونم فقط یه برنامه برای جمع بندی تو تابستون میخوام

خلینا | ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۲

سلام متین جان،
دو تا پیشنهاد دارم:
۱- حتماً در تمام ماراتن‌های المپیاد زیست شرکت کن [لینک]
۲- می‌تونی در دوره‌ی فشرده‌ی آخر تابستون آیریسک شرکت کنی [لینک]

eli | ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۵

سلام آقای خلینا من توی مدرسه معمولی درس میخونم و امسال میرم یازدهم…و دارم واسه المپیاد اماده میشم.یعنی تازه شروع کردم.من اگه المپیاد قبول نشم ک احتمالش بالا هست فقط یک سال تا کنکور فاصله دارم و درسای یازدهم و دهم رو دوره نکردم چون کلا وقتم رو پای المپیاد گذاشتم…الان خیلی حالم خرابه نمیدونم چجوری با این قضیه کنار بیام…اونایی ک سمپاد درس میخونن میتونن تویه سال خودشونو برسونن ب کنکور ولی من مدرسم عادیه

خلینا | ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۱

سلام الهه جان،
رتبه‌های تک‌رقمی و دو رقمی زیادی در سال‌های اخیر، المپیادی بودن.
برای کنکور یک سال زمان کافیه و نیاز نیست از دهم و یازدهم برای این رقابت آماده بشی.

Yekta | ۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۸

سلام اقای خلینا..من دهم تجربی هستم میخواستم المپیاد زیست شرکت کنم..میتونین منو راهنمایی کنین که چه کتاب هایی رو باید بخونم؟!

خلینا | ۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۳

سلام یکتا جان،
در این مطلب [+] و این صفحه [+] منابع و روش خواندن آن‌ها را به همراه تیم آیریسک نوشته‌ایم.
امیدوارم موفق باشی

مهرلا | ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۳

سلام!
من دهمی هستم و می خوام برای المپیاد ریاضی شرکت کنم، ولی متاسفانه نمی دونم از چه منبعی استفاده کنم، چون اگه تو نت سرچ می کنم هر سایتی چیزی میگه و من واقعا یه منبع قوی و خوب می خوام که ازش نتیجه بگیرم لطفاً راهنمایی کنید، ممنون

خلینا | ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۶

سلام مهرلا جان،
با مجموعه ۴ جلدی نردبان المپیاد ریاضی شروع کن، بهترین پیشنهاد است.

elu | ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۴:۲۱

سلام
ببخشید یک سوال
چه المپیادهایی رو میشه باهم شرکت کرد؟

خلینا | ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۵

سلام اِلو! جان

همه‌ی رشته‌ها رو میشه با هم شرکت کرد.

شهرام | ۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۴

آقای خلینا من دهم تجربی هستم میخواستم بدونم برای المپیاد شیمی چه منابعی رو باید مطالعه کرد؟ممنون میشم اگه جواب بدین.

خلینا | ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۴

سلام شهرام جان،
این دو جا رو دقیق ببین:
آشنایی با المپیاد شیمی و منابع

برنامه راهبردی ماراتن المپیاد شیمی

عرفان | ۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۹

برای موفقیت در المپیاد زیست فقط کتاب درسی رو خوندن کافیه؟

خلینا | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۳

سلام عرفان جان،
نه اصلاً

منابع را از سایت آیریسک ببین و در ماراتن‌های المپیاد شرکت کن

arvin | ۲۰ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۶

سلام. من یه مشکلی دارم و تازگیا ذهنم رو خیلی درگیر کرده(درمورد المپیاد ریاضی حرف میزنم)و اون بحث هوش و استعداد هستش. یه ادم با هوش خیلی نرمال درس میخونه و طلا میگیره ولی یه ادم معمولی خودشو بکشه شاید بتونه طلا بگیره. خب این تبعیض نیست؟ همه دوست دارن با هوش باشن ولی اینطور نیست متاسفانه.میخواستم کمی منو در این زمینه راهنمایی کنید و سوال دومم هم اینه که ایا یه فرد برای اینکه بتونه طلای جهانه المپیاد ریاضی بگیره(منظورم اینه در سطح طلای جهانی باشه) باید حتما نابغه باشه؟ ممنون میشم این دو تا سوالم جواب بدین.

خلینا | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۴

سلام آروین جان،
آخه نابغه یعنی چی؟ کسی که ضریب هوشی بالاتری داره با تلاش کمتر نتیجه می‌گیره اما ممکنه مسیر رو اشتباه بره. از بین بچه‌هایی که هر سال مدال می‌گیرند، تعداد زیادی‌شون هوش معمولی دارند.

مرتضی | ۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۴

سلام
اصلا اینطوری نیست
من یکیو میشناختم(ریاضی رو میگم)خیلی فوق العاده بود تو دهم بدون خوندن هیچ کتابی
خواست فقط یه امتاحانی بکنه مرحله یک رو درصد بالایی زده بود مرحله دو هم با اینکه چیزی نخونده بود خیلی خوب سوالا رو تحلیل میکرد ولی اصلا ادامه نداد نرفت درس بخونه برای المپیاد کلا ادم پر تلاشی نبود
کسایی که توی المپیاد نتیجه میگیرن ادمای سخت کوشن کسایی که برنامه درست و منظمی دارن و حاشیه ندارن
البته در این که ریاضی ذهن خلاقی میخواد شکی نیست ولی مهم ترین فاکتور نیست

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۷

سلام مرتضی،
حرف من و تو که یکی شد!
هوش خوبه، اما همه‌چیز نیست و با تلاش میشه هوش کم رو جبران کرد.

سیما | ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۱

سلام.متنتون عالی بود.من تو تیزهوشان شهرستانم.امکانات کم،دبیران نه چندان عالی،…رایجه!جو رقابتی کلاس هم طوریه که هیچ کس به کسی چیزی نمیگه خیلی بده.دوستای من از تابستون برای المپیاد زیست نشستن خوندن و تقریبا آماده شدن..من خودم درگیر مسابقه دیگه ای بودم یعنی راستش خیلی به المپیاد فکر نکردم چون معتقد بودم نمیشه…خصوصا تو بخش عملی که شهرستانیا خیلی عملکرد حوبی ندارن.. دهم تجربی ام راستش عاشق ریاضی و نجوم و اخترفیزیک بودم ولی نشد…اگرم تو المپیاد فیزیک یا نجوم یا ریاضی شرکت کنم به نظرم تلاشش خیلی ارزششو نداره خصوصا واسه کنکور..الانم که حدودا یه ماه تا مرحله اول المپیاد زیست یا شیمی مونده و منم که باید زیست و شیمی و فیزیک سه سالو میخونوم و نخوندم.اکثر معلماهم میگن وقت گیره.به نظرتون میتونم برای المپیاد سال بعد یعنی یازدهم سرمایه گذاری کنم؟؟

خلینا | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۳

سلام سیما جان،
بخش عملی در مرحله اول و دوم المپیاد پررنگ نیست و نباید نگرانش باشی 🙂
به سادگی و مشکلی رشته نگاه نکن، تلاش برای هر رشته‌ای که واقعاً علاقه داری، لذت بخش است.

Neda | ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۰

سلام یک دانشجوی ترم ۴ کارشناسی شیمی محض برای شرکت در المپیاد شیمی چه منابعی باید استفاده کنه؟واینکه مهم ترین چیزی ک باید برای پیروزی در المپیاد رعایت کنه چیه؟من تازه میخوام شروع کنم برای خواندن ….ممنون

خلینا | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۲

سلام ندا جان،
برای شرکت در المپیادهای دانشجویی، حتماً به سایت سازمان سنجش و همچنین انجمن علمی دانشگاه خودتون سر بزن.

reyhane | ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۱

سلام
من امسال کلاس نهمم و تو مدرسه سمپاد درس میخونم. مدرسمون کلاس المپیاد گذاشته و گفته ک حتما لایر بریم. منم بین رشته هاش شیمی رو ترجیح میدم ولی خانوادم میگن که زوده. باید چیکار کنم؟؟

خلینا | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۰

سلام ریحانه جان،
معمولاً مدارسی که از نهم کلاس دارند، اوایل یواش‌یواش پیش می‌رن که بچه‌ها با موضوع آشنا بشن. نگرانش نباش، نه زوده و نه دیر!

سلما | ۲۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۸

سلام خسته نباشید من یازدهم تجربی هستم پارسال رشتم ریاضی بوده امسال میخوام المپیاد ریاضی بدم ولی خب به من میگن تو هیج سهمیه ای تو کنکور نداری حتی اگه مدال هم بگیری
آیا درسته ؟

خلینا | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۹

سلام سلما جان،
هر کی گفته اطلاع دقیق نداشته.
تمام مدال‌ها در تمام گرایش‌های کنکور سهمیه دارند، اما در رشته‌ی غیرمرتبط سهمیه‌ی طلا هم مثل نقره و برنز در نظر گرفته شده.

شادان راد | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱

سلام خسته نباشید
واسه المپیاد زیست باید هر هشت جلد کتاب المپیاد رو بخونم……؟
اخه بعضی ازسایت‌ها فقط کمپبل۱ رو نوشتن؟؟؟؟؟

خلینا | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۷

سلام،
کمبل هفت جلد است! و همه‌اش رو باید برای مرحله اول و دوم مطالعه کنی.

موفق باشی

مهرسان | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۲

سلام اقتی خلینا. من یازدهم تجربی هستم و الان که اینو مینویسم ابان هستش و من دارم سعیم رو برای المپیاد زیست میکنم . و وقت زیادی هم ندارم . من در برنامه ریزی برای المپیاد یکم مشکل دارم ، میشه راهنمایی کنید که در این وقت باقی مانده چه چیزهایی رو بخونم (کمی از فصل های کمپبل رو خوندم ولی خیلی زیاد نه) و برنامه ریزی کنم ؟ایا اصلا امکان قبول شدنم در مرحله اول هست؟

خلینا | ۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۳

سلام مهرسان جان،
با برنامه ماراتن المپیاد زیست آیریسک [+] پیش بیا.

مهرسان | ۵ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۴

یه سوال دیگه اینکه ، دوازدهم هم میشه المپیاد زیست شرکت کرد؟؟

خلینا | ۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۲

نه متاسفانه

شادان راد | ۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۹

سلام میتونیم توی ۳ماه الا۴ماه مشاهده کنیم
احتمال قبولی هست؟؟؟
شهرمون هم کلاسای المپیادنداره که بریم

خلینا | ۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۵

سلام،
اگر المپیاد خوندن رو دقیق‌تر از پیغام گذاشتن پیش ببری، حتماً احتمال موفقیت هست.
در چند پیغامی که تازگی گذاشتی، همیشه چند اشتباه تایپی هست‌، حواسم بهت هست 🙂

یاس | ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۰

سلام اقای خلینا
من نهم هستم از مدرسه سمپاد
المپیاد ریاضی میخواستم شرکت کنم نمیدونم باید چ مقدار تایم بذارم تو این مدت یکی دو سال روزانه؟و کتاب خوب هم نمیشناسم؟راهنمایی میکنید؟

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۸

سلام یاس،
اولین چیزی که می‌تونم بهت پیشنهاد کنم، مطالعه‌ی مجموعه ۴ جلدی نردبان المپیاد ریاضی در ۶-۷ ماه است.
اگر دیدی خوشت میاد و می‌تونی پیش بری، بعدش جستجوی منابع کار سختی نیست.

امید | ۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳

سلام میشه بدون اینکه کلاسای المپیاد بگیریم، توی المپیاد موفق بشیم؟

علیرضا قیصری | ۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۷

سلام به نظر شما من که الان سال دهم ریاضیم واسه المپیادریاضی از اواسط ابان شروع کردم میخواستم ببینم سه ماه کافیه واسه خوندن برا المپیاد ریاضی؟

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۹

سلام علیرضا،
کافی نیست، اما شروعِ خوبیه

امید | ۱۷ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷

سلام آیا بدون کلاس رفتن و معلم گرفتن میشه توی المپیاد موفق شد؟

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۹

سلام امید،
بله چون هر سال تعداد زیادی از بچه‌ها بدون کلاس مدال می‌گیرند.

سارا | ۱۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۱

سلام
من دهم تجربی هستم و برای المپیاد نجوم دارم آماده می شم . می خواستم بپرسم که المپیاد نجوم برای رشته تجربی سهمیه داره؟ و ارزش داره که ادامه بدم؟

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۹

سلام سارا،
بله ۲۰ درصد سهمیه داره

مرتضی | ۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۰

المپیادیا آدمای متفاوتین اینو تو تجربه با بچه های المپیادی که داشتم میگم خیلی فکرشون درسته و تا ندونن کاری درسته انجامش نمیدن اصولا هر کسیم وارد المپیاد میشه میخواد متفاوت باشه
ولی بنظرم الان وضعیت المپیاد اصلا خوب نیست نه اطلاع رسانی درست نه امکانات برابر
من که ندیدم به جز ایریسک جای دیگه ای انقد حرفه ای فعالیت داشته باشه و اطلاعات بده

| ۱ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۷

سلام
من از المپیاد هیچ اطلاعی ندارم .
ثبت نام کردم.
الان من دهم هستم، الانم که بهمن ازمون هست و ما تا اون زمان نصف کتاب و خوندیم .
میخواستم بدونم که المپیاد بودجه بندی داره یا کل کتاب دهمیه که من هنوز تو مدرسه فقط نصفشو خوندم

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۲

سلام …!
اینجا [+] را بخوان.

Aynaz | ۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۰

سلام
من متاسفانه خیلی دیر با المپیاد آشنا شدم الان دهمی هستم و ارزو میکنم کاش میشد برگردم تابستون و المپیاد بخونم. الان ک نمیرسونم برا المپیاد امسال ولی تصمیم دارم برا سال بعد، از الان شروع کنم و کتاب هایی که معرفی کردین رو بخونم اما من واقعا دلم نمیاد بیخیال کنکور و درس مدرسه بشم و میخام همزمان هم برا مدرسه هم المپیاد وقت بزارم و واقعا هم به یادگیری مطالب زیست علاقه دارم و دلم میخاد سوادم رو بالا ببرم اما واقعا نگران هستم که نکنه از اینجا رونده از اونجا مونده بشم و نه بتونم المپیاد دربیام و نه کنکور و روحیمو ببازم . کاش یکم راهنماییم کنید

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۹

سلام آیناز،
تازه دهم هستی، دیر نشده که!
المپیاد و کنکور در طول هم هستند و در سال دوازدهم می‌تونی برای رتبه تک‌رقمی شدن در کنکور راحت پیش بری.

Parnia | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۴

سلام برای المپیاد دهم منابع پیشنهادی چیه همون کمپبل رو بخونم اخه وقت نیست الانم تو امتحانای دی ماهیم و من تازه تصمیم گرفتم شرکت کنم و اینکه دوره اموزشی و مرحله سوم برای دهما هم هست؟

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۷

سلام پرنیا،
منابع المپیاد دهم و یازدهم یکسان است. شما بخون، به هرکدوم نرسیدی برای مرحله دوم یا سال آینده نگهش دار.
دهمی‌ها هم در المپیاد زیست اصلی هستند.

محسن | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۱

سلام
ببخشید بعد از کمپبلا شما چه منابعی رو پیشنهاد میکنید که به ترتیب بخونم؟
پایه نهم هستم…

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۶

سلام محسن،
اینجا [+] رو دیدی؟

پارمیس | ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۳

سلام. من امسال دهمم و میخوام المپیاد نجوم شرکت کنم بنظرتون برای مرحله یک الفبای المپیاد نجوم کافیه؟و روزی چند ساعت برای المپیاد خوندن مناسبه؟

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۵

سلام پارمیس‌جان،
لیست کامل منابع المپیاد نجوم با لینک دانلودشون اینجا هست.

_PARNIAN_ | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۹

سلام خسته نباشید 🙂
من دهمم. امسال المپیاد اقتصاد و تفکر شرکت کردم و هر دو جدیدن و نمیدونم دقیقا چی به چیه؟
اون پادکست درباره ی المپیاد تفکر رو گوش کردم ولی خب میشه بفرمایید من الان تو این یه ماه(که همزمان با امتحانات ترمم هست!) میتونم جمع کنم اقتصاد و تفکر رو؟
به نظرتون اگه بخوام یکی رو انتخاب کنم تمرکزمو رو کدوم بذارم بیشتر؟
و اینکه توی منابع تفکر نوشته بود کتاب کارآفرینی سال دهم. ما که کتاب کار آفرینی نداریم! فقط تفکر و سواد رسانه داریم :/
ممنون

خلینا | ۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۵

سلام پرنیان،
یکی از خوبی‌های این رشته‌های جدید اینه که هنوز خلاقیت و ابتکار حرف اولش رو می‌زنه و اینقدر منابعش زیاد نیست که زمان زیادی نیاز داشته باشه.
حتماً به زودی منابع این دو رشته هم توسط کمیته‌های علمی اعلام میشه.

پری | ۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۴

سلام
من دهم تجربی ام امسال نشد میخوام ببینم واس سال اینده چه کتاب هایی بهم پیشنهاد میکنین که بخونم میخوام المپیاد شیمی بدم و این یه سال شیمی رو فول فول بشم؟
و اگه قبول شم که حتما میشم میتونم تو رشته پزشکی تو دانشگاه ادامه تحصیل بدم؟
ممنون میشم اگه دو سوالمو جواب بدین

خلینا | ۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۳

سلام پری،
برای آشنایی با منابع المپیاد شیمی اینجا [+] را بخوان.
بچه‌های شیمی می‌تونن در دانشگاه رشته‌های پزشکی را ادامه دهند.

Emad | ۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۹

المپیاد به کنکور ضربه نمی زنه؟ ؟

خلینا | ۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۲

سلام عماد،
نه، خیلی هم برای کنکور مفیده

Amirhosein | ۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴

سلام.من امسال دهم تجربی هستم
اگر خوب بخونم برای سال دیگه میتونم المپیاد زیست مقام بیارم؟؟
توی تیم ملی المپیادزیست یازدهمی هم میتونه باشه؟؟؟

خلینا | ۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۲

سلام امیرحسین،
بله، المپیاد برای دهمی‌ها و یازدهمی‌ها است.

پری | ۷ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۸

سلام المپیاد زیست سخته یا شیمی یا اصلا میتونم دوتارو شرکت کنم؟
باید دروس سه ساله رو بخونم واس یازدهم میخوام بدم؟

خلینا | ۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۶

سلام پری،
می‌تونی هر چند تا المپیاد بخوای شرکت کنی 🙂
همه‌ی المپیادها سختی‌های خودشون را دارند و المپیادِ آسون نداریم.

Maee | ۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۰

سلام.به کمک احتیاج دارم شدیداااا.من سال دهم رشته انسانی هستم ولی به نجوم خیلیییی علاقه دارم.و میخوام سال بعد شرکت کنم .فقط میخوام بهم بگید که باید از کجا شروع کنم .چون هیچ پیش زمینه ای الان ندارم و فکر میکنم خیلی کارم سخته .

خلینا | ۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۱

سلام!
تو که نجوم دوست داری، چرا رفتی انسانی؟!
برای المپیاد نجوم،‌ اینجا [+] را بخوان.

مليكا | ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۷

سلام برای المپیاد ریاضی حدودا در هفته چند زنگ آموزشی استاندارد است؟ ( پایه نهم ورود به دهم) آیا درسته هر چی تعداد جلسات بیشتر باشه بهتره یا خلاقیت و قدرت تفکر از بین میره با این کار؟

خلینا | ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۹

سلام ملیکا،
استانداردی برای این موضوع نداریم.
به طور حدودی، دو زنگ برای هر مبحث مناسب است.

Parnia | ۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۹

سلام
از نظر من اون بچه المپیادیی که واقعا با علاقه و پشتکار و توانایی خودش داره میره جلو نگرانی های دیگه ای هم داره
مثل هزینه منابع و کلاسا که عمیقا دغدعش میشه
هر روز کتابا و کلاسای حرفه ای تر با قیمتای بیشتر و بیشتر وارد دنیای المپیاد میشه که کارو برای بچه های شهرستانی و کسایی که نمیتونن همه منابع رو تهیه کنند واقعا سخت میکنه
کلا بنظرم خیلی از المپیادیا مدیریت مالی و پس اندازشون برا خرید کتابا و شرکت تو کلاسا خیلی باید خوب باشه
مخصوصا المپیاد زیستیا که منابعشون نجومیه

خلینا | ۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰

سلام پرنیا،
کاملاً درست می‌گی

Amirhosein | ۱۰ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۳

سلام.کسی میتونه یکساله المپیاد زیست مقام بیاره؟؟؟
(کسی که هیچ اطلاعاتی نداره از زیست)

خلینا | ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۴

سلام امیرحسین،
بله تعداد بچه‌هایی که یک ساله خوندن و طلا شدند، خیلی زیاده.

Aynaz | ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۹

سلام
من دهمی ام میخوام برا المپیاد سال بعد اماده شم. میخواستم بدونم برای المپیاد زیست واقعا نمیشه فقط با خوندن کتاب زیست سه سال و کتابای کمپبل مقام اورد در مقابل کسایی که هی کلاس های مختلف المپیاد میرن و منابع زیادی رو میخونن؟ ینی این کلاسا رو اگه نریم میتونیم خودمون با تلاشمون و همین منابع جبرانش کنیم؟

خلینا | ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۳

سلام آیناز،
کلاس رفتن فقط سرعتت رو زیادتر می‌کنه، اما بدون هیچ گونه کلاسی هم میشه مدال گرفت.

محیا | ۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۰

سلام
من نهمی ام میخوام تو المپیاد نجوم سال بعد شرکت کنم
چه منابعی رو برای مطالعه بهم پیشنهاد میکنید؟

خلینا | ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۷

سلام محیا،
حتما اینجا [+] و اینجا [+] را ببین.

Hasti | ۳۱ تیر ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۲

امیدوارم که عدالت برای اونایی که کلاس نرفتن برقرار شه

خلینا | ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۸

هستی،
کلاس برای المپیاد فقط یک کاتالیزور است، مهم تصمیم محکم و برنامه‌ی فردی است که درست اجرا بشه.

……. | ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۲

سلام.خسته نباشید.میخواستم بدونم با کار فشرده میشه واسه مرحله اول ریاضی تو دو هفته آماده شد؟

خلینا | ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۲

سلام،
میشه قبول شد!
ولی بعدش …؟!

سارا ه | ۲۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۳

سلام من نهم هستم و میخوام سال بعد تو المپیاد کامپیوتر شرکت کنم ولی تو شهرمون هیچ کلاسی برای المپیاد نمیشناسم و تحقیق هم کردم پیدا نکردم. آیریسک کلاس های آنلاین نداره؟!!!!
اگه من تو این یه سال هر روز ۳ ساعت ریاضی بخونم ( بیشتر واقعا نمیتونم بخونم چون واقعا مدرسه خیلی فشار میاره بهمون( سمپاد ) و میخوام رشته ریاضی بخونم (-:-) میتونم حداقل توی سه مرحله ی اولش موفق بشم!؟ و اینکه شما چه منابعی رو پیشنهاد میکنید؟!

خلینا | ۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۴

سلام سارا،
کلاس‌های آنلاین آیریسک در حال برنامه‌ریزی برای سراسر کشور (و حتی خارج از ایران) است.
فقط ریاضی! بهتره همه منابع رو در کنار کدنویسی پیش ببری،‌ روزی سه ساعت زمان خیلی خوبیه

Unknown | ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۳

سلام
المپیاد ریاضى یا کامپیوتر؟
چون کامپیوتر کد نویسى و…داره یکم میترسم
و واقعا دیدگاه درستى از این دو ندارم و نمى دونم کدومو انتخاب کنم
المپیاد کامپیوتر واسه همه رشته هاى شاخه ریاضى سهمیه داره؟
ممنون

خلینا | ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲

سلام . . . !
از دو سال پیش تمام المپیادها برای تمام رشته‌ها سهمیه دارند.
انتخاب بین رشته‌ها، به علاقه‌ی شما بستگی دارد.

مریم | ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۵

سلام شما کسی رو میشناسین که با از بهمن خوندن تونسته باشه طلا بگیره؟

خلینا | ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶

سلام مریم،
منظورت از “بهمن” چیه؟
یعنی چند روز برای مرحله اول و بعدش بکوب برای مرحله‌ی دوم؟
در این حالت میشه امید داشت.

یاسمن | ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۵

سلام من الان هشتمم من سال قبل المپیاد علوم رو با ۶۰ درصد قبول شدم ولی واسه مرحله دومش زیاد نخوندم و قبول نشدم امسال دوباره شرکت کردم و هنوز نتایج نیومده میترسم که واسه مرحله دوم و سوم نتونم قبول شم چی کار کنم بنظرتون باید کتاب تهیه کنم؟ آخه کلاس ها روم تاثیری نداره من واقعا المپیاد رو دوست دارم و نمیخوام اینبار هم مامانمو نا امید کنم لطفا جوابمو بدین…مرسی

خلینا | ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۵

سلام یاسمن،
المپیاد فقط برای پایه‌های دهم و یازدهم است.
تمام مسابقاتی که قبلش شرکت می‌کنی، فقط “مسابقه” برای ایجاد حس نشاط علمی شما هستند. پس با لذت شرکت کن و سعی کن به هدف‌های بزرگ‌تر فکر کنی.

هانیه | ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۶

سلام آقای خلینا می خواستم بپرسم چرا برای دوازدهم ها المپیادی نیست؟! مگه ما که الان یازدهمیم و دیر افتادیم تو راه المپیاد ادم نیستیم ؟ من وقتی دهم می خوندم اامپیاد ما ازمایشی بود و تنها فرصت ما فقط توی یازدهم بود که متاسفانه من آمادگی کامل نداشتم و البته برای ثبت نام دیر کردم ! ولی اقای خلینا من الان ۱۶ سالمه یعنی خیلی از بچه هایی که با هم همپایه هستن ۱۷ سالشونه ولی من کوچیکترم یه سال . یعنی قبول نمیکنن که من سال بعد امتحان بدم ؟؟؟ منظورم اینه که با سن اندازه میگیرن یا با پایه ؟ اخه من تو یه سایت خارجی دیدم که نوشته بود زیر ۲۰ سال یعنی ۱۹ من که فرقی نمیکنه اگر سال بعد امتحان بدم برابر میشم با یازدهمیای سال بعد !!یعنی هیچ راه حلی نیست؟ خواهش میکنم جواب بدین دارم دیوونه میشم من در واقع ففط کتاب سلولی مولکولی لودیشو دارم و یکیم بافت شناسی که فکر نکنم به درد بخوره برای المپیاد اما میتونم همه کتابا رو بخرم لطفا اگر میشه جواب بدید !!!!

خلینا | ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۲

سلام هانیه،
متاسفانه از نظر قانونی فقط دهمی‌ها و یازدهمی‌هایی که بدون وقفه تحصیل کرده‌اند می‌توانند در المپیاد شرکت کنند.

هانیه | ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۱

من واقعا بسیار ناراحتم من باید در پایه دهم میخوندم و خودمو اماده می کردم اما مشکل داشتم تو درس خوندن من واقعا نمیدونستم که دوازدهم المپیاد نیست و فکر می کردم هست !!! ولی بعدا فهمیدم نیست و خیلی متعجب شدم چون کسی که بتونه این کتابای سنگین رو بخونه و مدال بیاره حتما میتونه از پس کنکور بر بیاد ای کاش یه بخشنامه ای چیزی درس می کردن که مثلا افرادی که ۱۲ام هستن هم بتونن شرکت کنن هرکس که دلش خواست اجباری نیست که ! ولی خب من الان واقعا فکرم مشغوله و با خودم می گم که فرصتمو از دست دادم و هیچ راه برگشتی نیست !؟

خلینا | ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۸

سلام هانیه،
ناراحت نباش، همیشه جا برای پیشرفت و رقابت هست. ان‌شاءالله المپیادهای دانشجویی شرکت می‌کنی و موفق می‌شی.

هانیه | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۶

ممنونم حتما شرکت می کنم 🙂

هاینه | ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۶

میشه جواب بدید اقای خلینا ممنون می شم

Wkh | ۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۵

سلام من یه دانش اموز نهمی ام و الانم اسفند ماهه، تو یه سمپاد معمولیم.خودم المپیاد فیزیک رو به کمک یه استاد شروع کردم تا اینکه به این نتیجه رسیدم نجوم رو بیشتر دوست دارم.دیدم دبیر المپیاد نجوم خوب پیدا نمیشه یا اگه پیدا شه خیلی گرونه.این شد که با تصمیم خانواده به این نتیجه رسیدیم که مدرسه رو عوض کنیم.میخواستم انتقالی بگیرم برم حلی ها که دیدم اول باید انتقالی بگیرم و بعد تو دوره رده ب قبول شم!،به علامه طباطبایی زنگ زدم و بعد شنیدن شهریه مخم تاب برداشت(۲۵ میلیون تومن)،بعد با انرژی اتمی تماس گرفتم و اونام گفتن ۱۸ تومن اما ممکنه بورسیه ام کنیم اما باید تا ازمون ورودی مون صبر کنی که اواسط اردیبهشته ، به باشگاه المپیاد سلام زنگ زدم گفتن بیا میان پایه امتحان بده.خلاصه بهم دو هفته وقت دادن و من تو دوهفته دو فصل نجوم کروی اسمارت رو خوندم و مقداری هم از کتاب اخترفیزیک مقدماتی و مکانیکمم که فول بود.رسیدیم اونجا که گفتن بچه های ما هفته ی پیش یه ازمون دادن و تو باید بین پنج تا شون حداقل دوم بشی تا بتونی بیای،من ازمونو دادم و با اختلاف زیاد اول شدم(من ۸۷ درصد و نفر دوم ۵۰ درصد).اما وقتی گفتن شهریمون ۲۲ میلیون خالصه که اضافات هم داره،گفتم برم همون انرژی که هم شهریش کمتره و هم امکانات و مدالاش بیشتر.که یه دفعه گفتن بورسیت میکنیم بدون یک ریال هزینه.ولی در صورتی که سه سالتم همینجا بمونی و حق تبلیغات به ما بدی.
الان بحثم اینجاست،من خودم رو در حدی میدونم که به احتمل ۷۰ درصد تو باشگاه المپیاد هر مدرسه ای قبول شم اما ۱۸ میلیون یا ۲۵ میلیون خیلی برای خانوادم سنگیه اما با پدرم که صحبت کردم گفت اگه به خودمون خیلی فشار بیاریم ممکنه بتونیم(البته خیلی خیلی خیلی ….سخته برامون).به نظرتون همین سلام رو ادامه بدم که اگه بدم دیگه نمیتونم ازش خارج بشم یا برای بورسیه ی انرژی(که احتمالش کمه) یا علامه طباطبایی با شهریه بمونم بجنگم؟

Wkh | ۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۰

البته این رو هم درنظر بگیرید که انرژی و طباطبایی و حلی هر سه از سلا م تو المپیاد نجوم و کلا المپیاد قوی ترن.

خلینا | ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۷

سلام،
با توضیحاتی که دادی، تو آدم خودساخته‌ای هستی و می‌تونی با هدایت مناسب، موفق باشی.
پیشنهاد من (از نظر اقتصادی) این است که بورسیه باشگاه سلام بشی، اینطوری سطح مدرسین با مجموعه‌های خوب دیگه تفاوتی نداره، تو هم خودت کارهات رو پیش می‌بری و از معلم‌ها استفاده می‌کنی، در نهایت هم هزینه نکردی!

حنا | ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۸

سلام
من دهمم و سال بعد میخوام المپیاد ریاضی شرکت کنم و شرایط کلاس رفتن و کتاب خریدن هم ندارم و کتاب ها رو دانلود کردم اما خیلی ناامیدم و فکر میکنم که قبول نمیشم و خانوادمم میگن ک بیخیال المپیاد بشم الان نمیدونم چیکار کنم لطفا راهنماییم کنید.

خلینا | ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۰

سلام حنا،
به زودی کلاس‌های آیریسک همه آنلاین میشه و می‌تونی به راحتی شرکت کنی.

Nazi | ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۲:۱۶

سلام ، من نهمی هستم و امسال آزمون تیزهوشان دارم من فعلا تا قبل ازمون تیزهوشان فقط برای تیزهوشان می خونم اما بعد از اون می خوام برای زیست دهم وقت بزارم چون می خوام المپیاد شرکت کنم و اگه با این وضع کرونا حتی اگه یک ماه هم تعطیل شدم بخونم میشه راهنمایی کنید چطوری بخونم ؟ چه منابعی ؟ آیا فقط کتاب درسی دهم کافیه ؟ بعد اینکه تست از چه کتاب هایی بزنم ، لطفا جواب بدین من خیلی خیلی دوست دارم المپیادی باشم *-*

خلینا | ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۹

سلام نازی،
حتما اینجا [+] را دقیق بخون.

مهدی | ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۶

اقای خلینا زمانی که وارد دوره می شویم منظورم بعد قبولی در مرحله دوم ازمون عملی از چه چیز هایی خواهد بود یعنی اصلا چه چیز هایی تو ازمون های عملی از ما سنجش میشه اگر ممکن هست توضیحی در این باره بفرمایید ممنون

خلینا | ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۸

سلام مهدی،
منظورت کدام رشته است؟
زیست، شیمی، کامپیوتر، فیزیک و نجوم و … آزمون عملی دارند که از مباحثی است که در طول دوره تدریس می‌شود، اما آشنایی قبلی با وسایل و روش‌ها بسیار مفید است.

علي | ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱

سلام
لطفا این موضوع را برای دانش آموزان جا بیندازید که با توجه به اینکه المپیادی ها بدون کنکور وارد دانشگاه میشوند به نظر من نباید صرفا المپیاد را میانبری برای رفتن به دانشگاه دانست. همه المپیادی ها می توانند خیلی راحت تر در کنکور قبول شوند. همه المپیادی ها خیلی راحت می توانند ریاضی محض شریف یا هر دانشگاه درجه یک دیگری قبول شوند. متاسفانه من دیدم که خیلیها بعد از اینکه در المپیاد مثلا ریاضی قبول نمیشوند برای رشته دیگری در دانشگاه مثلا برق تلاش میکنند و قبول میشوند. این شخص می توانست از همان اول برای رشته برق برنامه ریزی کند. اگر واقعا کسی به ریاضیات علاقه دارد امتحان المپیاد هم میدهد اگر قبول شد که شد و اگر قبول نشد نباید از ریاضی دست بکشد. امتحان المپیاد در یک روز خاص و شرایط خاص برگزار میشود و ممکن است شخصی در همان روز شرایطش خوب یا بد باشد. ولی ریاضیداذن، فیزیکدان، زیست شناس و … شدن برای همیشه است و باید در این راه استمرار داشت.
المپیاد یک تفنن یک رقابت و یکی از روشهای کشف استعداد است. ممکن است شخصی استعداد ریاضی اش در سن ۲۰ سالگی شکوفا شود. اگر شما استعداد هستید با المپیاد یا بدون المپیاد هم استعداد هستید و باید به آن بپردازید.
آاگر با این دید به المپیاد نگاه شود واژه شکست برای قبول نشدن در المپیاد معنا ندارد. ممکن است شما استعداد ریاضی یا فیزیک یا … باشید ولی نه از نوع رقابتی و مسابقه ای آن. ممکن است شما سرعت عملتان یا توان حل مساله تان در یک امتحان چند ساعته خیلی بالا نباشد ولی استعداد شما به شکل دیگری باشد. ممکن است استعداد علمی شما به شکل دیگری امکان شکوفا شدن و بروز داشته باشد. پس بیایید و با خودتان رو راست باشید. آیا واقعا به ریاضی فیزیک شیمی و … علاقه دارید یا فقط به دنبال میانبر زدن برای کنکور و خودنمایی و کسب افتخارید. (که اینها هم برای خود دارای ارزش هستند)
یا “کوچر بیکار” ایرانی اهل مریوان که برنده جایزه فیلدز شده است المپیادی بوده است. نه خیر نبوده. ولی برنده جایزه فیلدز شده است.
موفق باشید

خلینا | ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷

سلام علی،
به نظر من هم حرف شما درست است.

mehrana | ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۷

سلام من امسال وارد یازدهم می شوم خواستم بدونم اگر امسال برای المپیاد زیست فشرده شروع کنم شانس قبولی دارم یا خیلی دیره ؟
ممنون راهنمایی کنید و پاسخ دهید .

خلینا | ۴ تیر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۳

سلام مهرانا،
چرا نتونی؟
بچه‌های زیادی رو می‌شناسم که یک سال تلاش کردند و مدال‌های رنگارنگ گرفتند.

..Mohammad Ali | ۳ تیر ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۹

سلام خسته نباشید
من یک دانش آموز هستم که قرار امسال در پایه یازدهم درس بخوانم ، و در تمام سال تحصیلم در یک مدرسه عادی درس خواندم ، من در رشته ی تجربی هستم و علاقه بسیار زیادی به ریاضی دارم به نحوی که همیشه از حل مسائل در این درس لذت میبردم . من در این چند وقت به تازگی با المپیاد آشنا و درمورد آن تحقیق هم کرده ام ، به همین علت علاقه ی بسیاری به شرکت در آن را دارم ، اما بعضی از همسالان به من میگویند که من نمیتوانم چون نه از اول ابتدایی برای آن آماده شدم نه یک نابغه ی تیزهوشم و نه در مدارس سمپاد و یا نمونه درس میخوانم ، این ها را میدانم اما به خودم ایمان دارم که اگر سه ماه تابستان را برای آن تمرین کنم میتوانم نتیجه ای رضایت بخش بگیرم ، لطفا راهنماییم کنید ، و درباره منابع هم به من کمک بفرماید ، چون تعداد آن بسیار زیاد کمی سردرگم شده ام .
بسیار سپاس گزارم از شما

خلینا | ۴ تیر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۲

سلام محمدعلی،
اول: آمادگی المپیاد زمان نداره، فرد دیگه‌ای رو هم نمی‌شناسم که از اول ابتدایی! برای المپیاد آماده بشه.
اگر از حرکت در مسیر المپیاد لذت می‌بری، حتماً شروع کن. مطمئن باش نتیجه‌های خوبی به دست میاری.

Ava | ۱۰ تیر ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۳

سلام
من امسال میرم نهم و میخوام برای المپیاد کامپیوتر شروع کنم
برنامه نویسی زبان c++
هم بلدم.
میخواستم بپرسم زبان برنامه نویسی المپیاد چیه؟
و اینکه من از چه منابعی میتونم شروع کنم به خوندن؟
و اینکه من الان میتونم برم کلاس های المپیاد یا اینکه زوده؟

خلینا | ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۶

سلام آوا،
زبان‌های زیادی در مرحله سوم المپیاد کامپیوتر قابل اجرا هست. مهم الگوریتم است و زبان اجرا درجه دوم اهمیت رو داره.
الآن باید ترکیبیات، الگوریتم، گراف، نظریه اعداد و … رو به خوبی یاد بگیری تا بتونی در برنامه‌نویسی ازشون استفاده کنی.

عرفان | ۱۹ تیر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲

سلام دهمی هستم
من نمیدونم که المپیاد شیمی برم یا زیست تا اینجا که هرچه خوندیم واقعا از هردو خوشم میاد ولی الان کدوم بردارم

خلینا | ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۴

سلام عرفان،
اگر به هر دو به یک اندازه علاقه داری، دو فصل از یکی از کتاب‌های هر رشته رو بخون. کم‌کم مشخص میشه کدوم یکی رو بیشتر دوست داری.

نگار | ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۸

سلام وقت بخیر
در مورد ضرایب درسا برای المپیاد دانشجویی سلولی مولکولی که با امتحان ارشد گرفته میشه مرحله ی اولش شما خبر دارین؟

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۶

سلام نگار،
برای المپیادهای دانشجویی بهتره به انجمن علمی دانشکده‌ی خودتون مراجعه کنی. اخبارش روی سایت سازمان سنجش میاد، اما بهترین منبع، دانشجویانی هستند که به نزدیکی و یکی دو سال گذشته در هر المپیاد شرکت کرده‌اند.

محمدرضا | ۲۶ تیر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۳

با عرض سلام خدمت جناب آقای خلینا
می خواستم بپرسم که پایه دهم یا پایه یازدهم برای شرکت در المپیاد ریاضی مناسب است ؟

خلینا | ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۳

سلام محمدرضا،
هم پایه دهم و هم یازدهم می‌تونی در المپیاد ریاضی شرکت کنی. بعضی از بچه‌ها هم از سال‌های هشتم و نهم مطالعه‌ی المپیادی خودشون را برای ریاضی شروع می‌کنند.

رادمان | ۲۶ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۸

سلام دوستان
من دو ساله که توی این مسیر رفتم و با اینکه مطمئنم مرحله ۲ رو قبول نمیشم به خاطر یه سری اتفاقات وحشتناکی که برام افتاد ولی بهتون توصیه می کنم که حتما از المپیاد لذت ببرید و اینکه این فرصت رو از دست ندید در واقع چیزی که ما بهش میگیم المپیاد یه محیط کاملا بازه که شما می تونید هرچیزی رو که دوست داشتین رو بخونید و لذت ببرید و من به شخصه پشیمون نیستم با وجود اینکه قبول نمی شم چون توی این مسیر درکم نسبت به اطراف به شدت بالا رفت و اینکه میشه گفت المپیاد یه وسیله است که از زندیگتون لذت ببرید و من فقط از این ناراحتم که این وسیله رو از دست دادم و حالا مجبورم از سر مکانیک کوانتمی و توزیع بولتزمن بیام برم سرکلاس کنکوری که معلمش میاد برامون قانون اهم رو توضیح میده😑 خلاصه اینکه از این وسیله ی نامحدود لذت ببرید و اینکه شاید دیگه هیچوقت این لحظات طلایی براتون تکرار نشه

خلینا | ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۲

سلام رادمان،
امیدوارم تجربه‌های بعدت عالی‌تر از پیش باشه.

Hasti | ۳۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۹

سلام آقای خلینا.
من از دی ماه ۹۸ شروع به خوندن کمپبل برای المپیاد زیست کردم و تا آزمون مرحله اول موفق به خوندن تقریبا نصفی از اون شدم.
سوالات مرحله ۱ هم کم رسیدم حل کنم اما با این همه قبول ‌‌شدم. ( شانسی بود بود به نظرم)
اما برای مرحله دوم کمپبل رو کاملا دو سه بار خوندم و سایر رفرنس ها مثل گایتون (جلد ۱) بیوشیمی استرایر ‌‌(جلد ۱)و یه کم لنینجر، کتب گیاه‌شناسی ریون و خانم الهه علوی، اکولوژی کوشا پایداری، یکی و نصفی کتاب مربوط به ژنتیک کلاسیک رو خوندم. (یه نگاهی هم به سیستماتیک و رفتار شناسی و سلولی مولکولی امیری انداختم) سوال هم تا حد توانم حل کردم تقریبا تمام سوالات مرحله دوم. در آزمون های آزمایشی آیریسک هم شرکت کردم(دوتا آخری) که رتبه آخریم۳۲ شد. حالا به نظرتون امیدی برای قبول شدن هست؟ و آیا شروع کنم به خوندن به امید این که قبول شده باشم یا حتی سال آینده.
امسال یازدهم هستم.

خلینا | ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۹

سلام هستی،
سال ۹۸ المپیاد زیست واقعا دشوار بود، قبول شدنت رو پای شانس نذار.
الآن که داری می‌ری یازدهم و اینقدر خوب پیش رفتی، حیف نیست که اگر قبول نشدی ولش کنی؟ تو از خیلی از رقبا پیش‌تری و به نظر من می‌تونی یکی از مدالی‌ها باشی.

افشین | ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۴

سلام
من امسال میرم یازدهم و از تابستون پارسال تا حالا در کلاس های المپیاد فیزیک شرکت کردم
اولش خیلی علاقه داشتم ولی هر چه گذشت از علاقم کم شد
چون هم دیدم مسائل رو نمیتونم حل کنم و هم شرکت در المپیاد ریسکه بزرگیه
اگه از الان به اندازه المپیاد بخونم خیلی راحت تر کنکور میدم و با خیال راحتتر نسبت به المپیاد
الان هم سر درگم شدم چیکار کنم
کنکور رو بخونم!
یا المپیاد رو!
یا هر دو را

خلینا | ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۶

سلام افشین،
فکر کنم مسیر رو خوب پیش نرفتی. درستش این بود که با گذشت زمان علاقه‌ات بیشتر می‌شد. احتمالاً یا معلم‌های خوبی نداشتی یا خودت در مسیر راه‌هایی رو اشتباه رفتی.

شاهین | ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶

سلام خسته نباشی لطفا جواب بدین ممنون واقعیتش شرایط من جوری بوده هم خانواده منو با المپیاد و … آشنا نکردن وقتی هم ک خودم آشنا شده بودم کار از کار گذشته بود یعنی سال دوازدهم البته سال دهم آشنایی توسط مدرسه داشتم خیلی هم اشتیاق داشتم ولی وقتی اطرافیانم مخصوصا دوستانم جوری باهام رفتار می کردند ک انگار میخوام کار خلافی بکنم یا مثلا می گفتن تو میخوای واسه المپیاد بخونی از اول کسی نبود ک مشوق باشه برای من ک دنبال المپیاد باشم البته موارد حاشیه ای خیلی زیادی تو زندگی داشتم خیلی زیاد (از هر نوع ک فک کنی)یعنی از اول تا حالا ک کنکور میخوام بدم پایه ریاضی ضعیف اومده بالا البته ضعیف ک میگم نه نمره خیلی خوبی میگرفتم تو امتحانا ولی چیزی ک میخواستم نبود فول فول بودن تو ریاضی بعد کنکور میخوام کل ریاضی دبیرستان رو فول باشم بعدش کتاب های المپیادی و دانشگاه همزمان بخونم برا المپیاد کارشناسی هم ریاضی هم کامپیوتر به نظر شما تو این دو سال میتونم یه المپیاد خوب باشم یعنی کسی ک المپیاد رو میده و مقام میاره اینم بگم ک درس هایی ک بیشتر علاقه داشتم تو دبیرستان حلیاتی بودن به نظر شما میتونم لطفا جواب بدین ایمیلمم نوشتم اگه چیزی خواستین بگین من در خدمتتونم

خلینا | ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۵

سلام شاهین،
من متوجه نشدم، الآن سال دوازدهم هستی؟ المپیاد دانش‌آموزی فقط برای سال‌های دهم و یازدهم طراحی شده و دانشجویان می‌توانند در المپیاد دانشجویی که توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود شرکت کنند.

Zahra | ۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰

سلام من به چند تا از کتابخونه های شهرمون رفتم اما هیچکدوم منابع المپیادو نداشتن چند تا سایت بود که اینترنتی میفروختن مثل کتاب پایتخت اما چاپ ٢٠١۴ بودن کتاباش شما سایت معتبر میشناسین برای خرید منابع که چاپ جدید باشن؟؟؟

خلینا | ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۵

سلام زهرا،
ما منابع جدید رو در فروشگاه آیریسک داریم. البته چاپ ۲۰۱۴ هم در المپیاد قدیمی به حساب نمیاد‌ها، هنوز کتاب چاپ ۸۲ برای بچه‌های شیمی یک منبع مهمه!

شقایق | ۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۳

سلام خسته نباشید
ببخشید من الان یازدهم هستم
میخوام المپیاد زیست شرکت کنم
کمپل تقریبا تو سه ماه یا کمتر بستم و تا اخر تابستون یک دور کامل دیکه هم دوره میکنم
دارم کلاس های بیوشیمی و سلولی مولکولی در سطح کارشناسی ارشد هم شرکت میکنم که لینجر و کتاب های مرجع پوشش میده
برای فیزیولوژی هم گایتون رو گرفتم که تا اخر تابستون تموم میکنم
ولی هم کلاسی هام که الان دهم هستن و از هفتم شروع به خوندن کردن ولی من بخاطر مدرسه‌ای مه دهم و راهنمایی بودم شناختی نداشتم راجب المپیاد
الان همه ازم جلو ترن و سطحشون بالا تره
کتاب ها تخصصی بیشتری هم نسبت به من خودن
من مرحله یک رو امید به قبولی دارم ولی مرحله دو رو نه….
به نظرتون امیدی هست من تا به مرحله ۳‌پیش برم؟؟؟؟

خلینا | ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۴

سلام شقایق،
مطالعات تو خیلی خوب بوده، اون رفیقات خیلی عجیب هستن! داریم کجا می‌ریم؟! المپیاد از هفتم خیلی زوده‌ها. المپیاد یک سقفی داره (از نظر مباحث) که وقتی خیلی زود بهش برسی، یا درکش ناقصه یا اینکه خسته می‌شی و نتیجه دلخواه رو نمی‌گیری.
خلاصه اینکه وضعیت تو خوبه و همینجور پیش برو و نگران نباش.

زهرا | ۵ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۸

سلام خسته نباشید من امسال پایه یازدهم تجربی هستم ومتوجه شدم که پایه دوازدهم المپیاد برگزار نمیشه و اینکه برای درسی مثل شیمی که هم میشه گفت هم ریاضیه هم یه درس حفظی فکر میکنم نمیشه و یا نمیتونم موفق بشم اگه از الان شروع کنم آخه پارسال هم جز کتاب درسی سراغ کتاب کاری نرفتم نمیدونم میتونم تموم کنم یا نه بعلاوه من پارسال خیلی ناامید بودم و حالم بد بود اما بعدش فهمیدم که خیلی شیمی رو دوست دارم اگه از الان شروع کنم میتونم موفق بشم با اینکه تا الان هیچ کتاب تستی رو شروع نکردم؟؟؟؟

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۸

سلام زهرا جان،
بهتره همین الآن شروع کنی، نترس! اگر موفق شدی چه بهتر، اگر نشدی هیچ چیزی از دست نمی‌دی و کلی کارهای جدید یاد می‌گیری.

مهدیه | ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۷

سلام من امسال نهمم راستش خیلی میترسم
نمیدونم باید چه کار کنم انگار تو یه ماز گیر افتادم و دارم دور خودم میچرخم راستش از وقتی که ششم تیزهوشان قبول نشدم کلا بی انگیزه ام و الان حتی واسه درسای مدرسم هم انگیزه ندارم اما المپیاد دوست دارم ولی میترسم به نظرم همه ی المپیادی هایی که مدال میارن نخبه هستن و من هیچ جایی پیش اونا ندارم
هر بار خواستم کتاب رو شروع کنم بعد دو فصل اعصابم داغون شده

خلینا | ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۰

سلام مهدیه،
کی گفته المپیاد برای بچه‌هایی است که سمپاد (تیزهوشان) می‌رن؟
خیلی از المپیادی‌ها تلاش‌گرهای با برنامه هستند و همگی هوش بالایی ندارند.

دلسا | ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۹

سلام من امسال تازه رفتم کلاس دهم می خوام در المپیاد فیزیک یا شیمی شرکت کنم می خواستم بدونم چه کتابایی باید خوند

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۸

سلام دلسا جان،
اولین کار انتخاب رشته‌ات (فقط یکی) با توجه به بیشترین علاقه‌ات است.
منابع المپیاد را در اینجا برای هر رشته نوشته‌ایم.

ني | ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۳

سلام خسته نباشید من پایه یازدهم رشته ریاضی هستم و پارسال تو المپیاد ریاضی شرکت کردم و با اینکه اصلا در این زمینه مطالعه ای نکردم چون پایه نسبتا قوی ای داشتم مرحله یک رو به عنوان شرکت کننده ازمایشی قبول شدم
و نمیدونم که الان بچسبم به کنکور یا روی المپیاد سرمایه گذاری کنم چون مدال نقره و برنز سهمیه ١۵ یا ٢٠ درصدی دارن (دقیقا نمیدونم چقدر) و خب قطعا در نتیجه کنکور هم خیلی تاثیر میگذاره
نظر خودم این هست که هر دو رو همزمان پیش ببرم ولی میترسم از اونجا مونده و از اینجا رونده بشم
خیلی ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید با تشکر

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۹

سلام نیاز جان،
طبق علاقه‌ات پیش برو، المپیاد به کنکور خیلی کمک می‌کنه، اما یکی از ابزارهای پیشرفت کنکوری نیست!

امیر | ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱

سلام میخواستم بدونم که منی که نه تیز هوشان بودم نه نمونه میتونم قبول شم نمره رو هم که در مدارس عادی بالای ۱۸ بود سال نهم بالا ۱۹ بودم باید چیکار کنم چطور بخونم یعنی احتمال اینکه قبول بشم هست؟چون که خیلی از افراد هستن که تیزهوشان بودن و من اصلا مطالب تیز هوشان رو درک نمیکنم یعنی معلم یا کسی نبود که اصلا برام توضیح و شرح بده خودمم نمی‌دونم که چی بخونم تا بفهممشون شما پیشنهادتون چیه چیکار کنم چی بخونم الان کلاس دهم هستم کجا برم لطفاً هرچی که لازمه رو بهم بگید واقعا ممنونتون میشم

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۶

سلام امیرجان،
این همه هر سال از خارج مدارس سمپاد (تیزهوشان) مدال می‌گیرند. در سایت و کلاس‌ها و همایش‌های آیریسک هم منابع رو کامل توضیح می‌دیم. رشته‌ات رو ننوشتی که لینکش رو برات بذارم.

مهتاب | ۴ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۴

سلام آقای خلینا ی سوال داشتم
با توجه به اینکه در المپیاد نجوم باید دروس سه سال دبیرستان حسابان،فیزیک،هندسه و ریاضی رو بلد باشیم من کمک درسی ها رو دارم ولی اینک چجوری شروع کنم رو مشکل کرده من اول پایه دهم بخونم بعد یازده و دوازده؟ یا بشینم مبحثی بخونم اینا ؟ یا اصلا لزومی ک تمام فرمول ها و قوانین هایی ک تو این دروس هستش باید همشو تو چند ماه یاد بگیرم؟
از این گذشته مثلا فیزیک ک کمک درسی هاشو دارم با مبانی فیزیک هالیدی ک اون ب کنار
کمک درسی های فیزیک کنکوری ک مبحث رو خیلی باز کردن رو بخونم؟
یا جمع بندی سه پایه زیپ ی سری چیزا هم هستن مثلا ترمودینامیک پیش دانشگاهی اینا چی اصن؟
لطف کنید راهنماییم کنید تو خونه خیلی جزوه و کمک درسی ها و مبحث های مختلف هست ک سردرگمم

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۸

سلام مهتاب جان،
اینجا رو بخونی بیشتر کمکت می‌کنه.

علی | ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۱

سلام من علی هستم امسال با جو المپیاد اشنا شدم(پایه دهم تجربی)زیست دهمو دارم تموم میکنم و یازدهمم شرو کردم بنظرتون وقت هست برا المپیاد زیست همین امسال؟؟

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴

سلام علی‌جان،
نمیشه همینجوری گفت که می‌رسی یا نه، به تلاشت بستگی داره.

ُُSanaz | ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۷

سلام وقت بخیر من سال دهم هستم رشتهِ ریاضی فیزیک سمپاد ولی دوران راهنمایی به خاطر ضیق وقت زمان کم اوردم سر ازمون سمپاد و خلاصه مدرسه ی نمونه بودم راستش تصمیم داشتم المپیادی بشم ولی نمی دونستم باید چی کار کنم و از کجا شروع کنم برای همین الان پایه ی المپیادم صفره به نظرتون منی که شرایطم اینه اصلا کار درستی هست که وارد این عرصه بشم چون تنها چیزی که دارم شرایطی که در بالا ذکر کردین و یک عشق بی پایان به ریاضیه…

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷

سلام ساناز جان،
بچه‌های غیرسمپادی زیادی در المپیاد موفق شده‌اند و هر سال هم این موفقیت تکرار میشه.

ساحل | ۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۲

سلام وقتتون بخیر
من دهم تجربی هستم و تازه میخوام برای المپیاد زیست شروع به خوندن کنم وکلاسای المپیاد زیست مدرسه هم از ابان تا بهمن شروع میشه در واقع تا الان هیچ پیش زمینه ای ندارم..بنظرتون الان دیر نیست؟ یا اینکه امسال هم همین کلاسا و مطالعه ای که تو این تایم کم دارم میتونه کمکم کنه ؟ و اگه امسال هم نتونستم موفق شم برای سال دیگه میتونم دوباره شرکت کنم؟

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۲

سلام ساحل جان،
هیچ وقت دیر نیست، بهتره هیچ وقت هم منتظر برنامه‌ی بقیه (مثل کلاس و آزمون) نباشی. خودت شروع کن.
می‌تونی سال‌های دهم و یازدهم شرکت کنی.

امبرمهدی | ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۶

سلام من نهمم
تازه شروع کردم ۱ ماهی میشه
در نیم ساعت حدودا ۲٫۵ صفحه رو یاد میگیرم و درک میکنم
خوبه؟؟
بعد یه سوال دیگه هم داشتم چند بار میشه در المپیاد شرکت کرد محدودیتی داره؟؟
آخه شنیدم بیشتر از۲بار نمیشه مثلا نهم بدم دهم نمیتونم بدم باید ۱۱ بدم؟؟

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۲

سلام امیرمهدی جان،
سرعت‌سنج استانداردی نیست که بگه شما چند صفحه در ساعت بخونی، خوبه! باید برنامه‌ی بلندمدت و کوتاه‌مدت خودت را داشته باشی.
سال‌های دهم و یازدهم می‌تونی در المپیاد شرکت کنی.

هستی | ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۶

سلام‌ آقای خلینا من یک دانش آموز دوازدهمی هستم که تازه با المپیاد آشنا شدم سوالاتش برام خیلی جالب دوست دارم بدونم چطوری میتونم با سوالاتی که بدون جواب هستن و معمولا بچه های المپیادی رو باهاشون آشنا میکنن آشنایی پیدا کنم؟

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۵

سلام هستی‌جان،
کتاب‌های مجموعه سؤالات المپیادهای سال‌های گذشته فراوان هست. اینجا رو ببین.

علی | ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۲

سلام جناب دکتر
من امسال دانش اموز یازدهمم میخواستم ببینم ایا میشه توی یک سال برای المپیاد شیمی اگه حرفه ای خوند نتیجه گرفت

خلینا | ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۱

سلام علی‌جان،
چرا نشه!؟
داشتیم که شده.

علی | ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷

سلام آقای خلینا خسته نباشید
من امسال پایه دهم در رشته تجربی در نمونه تحصیل می کنم،میخواستم بپرسم در حالت کلی چقدر زمان برای آماده شدن برای مرحله یک و همچنین در مرحله دوم المپیاد شیمی لازمه،ممنون میشم جواب بدید

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۴

سلام علی،
زمان مشخص و دقیق نداره، اما تو یک بازه‌ی یک ساله‌ی معمولی میشه تمام منابع مرحله اول و دوم رو یاد گرفت.

مطهره فاتحی | ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۶

سلام وقت بخیر میخواستم بدونم میشه توی یک ماه با تلاش فراوان برای المپیاد ادبی خوند کلاس یازدهمم آرزوم قبول شدن توی المپیاد هست

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۵

سلام مطهره،
بله در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ میشه!
چون امسال منابع خیلی دیر اعلام شد و کلاً یک ماه براش فرصت هست 🙂

Sarah | ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۵

سلام و وقت بخیر خدمت آقای خلینا،من دانش آموز پایه هشتم هستم میخوام در المپیاد زیست شناسی شرکت کنم خواستم ببینم شما کلاس های المپیاد دارید؟و چطور میتونم شرکت کنم و ازش بهره بگیریم؟,و همچنین برای آمادگی باید کتاب کمپبل رو بخونم؟ممنون میشم راهنماییم کنید.

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۴

سلام سارا،
بله در مجموعه‌ی آیریسک برای هر سطح (از مقدماتی تا مدال جهانی) دوره‌های آموزشی وجود داره.

کامران | ۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۹

سلام
من امسال کلاس نهم هستم
می خواستم ببینم برای المپیاد فیزیک از کجا باید شروع کنم
الان دو هفتس دارم ریاضیات پایه رو می خونم(کل کتاب ریاضی نهم و فصل ۱و ۲ریاضی دهم رو خوندم)

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۳

سلام کامران،
منابع المپیاد فیزیک رو جستجو کن، خیلی در این باره مطلب هست.
کلاس‌های صفر تا بی‌نهایت آیریسک هم می‌تونه در این راه کلی کمکت کنه.

سارا🙂 | ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۲:۱۱

سلام من دهمم و رشته تجربی دارم برای المپیاد میخونم و مطمئنم که مرحله اول و دوم رو پاس میکنم برای مرحله سوم نگرانم سرچ زدم تو گوگل دیدم کلاسای المپیاد خیلی هزینه هاش بالاس و منم نمیتونم پرداخت کنم. خواستم بدونم اگه جزو قبولیا باشم رایگان هست نه؟

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۳

سلام سارا،
کلاس‌های تابستانی برای قبول شده‌های مرحله سوم کاملاً رایگان است.

سارا | ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۴

سلام خسته نباشید
من دانش اموز پایه یازدهم سمپاد هستم و از سال دهم المپیاد زیست رو به صورت جدی شروع کردم.ولی بعد از مرحله یک پارسال تا همین الان که یک ماه به مرحله اول سال یازدهمم مونده یک وقفه ی طولانی درسی برام ایجاد شد که هر کاری کردم نتونستم به روال قبلم برگردم و به خاطر این قضیه حال روحیم واقعا خراب شده و ایندم به المپیاد وابسته اس…منابعی که پارسال خوندم رو یادم رفته و میشه گفت همه چیزم مونده و درصد های خوبی توی ازمون هام ندارم و در کل میشه گفت هیچی بلد نیستم…..تنها امیدم الان یکی از معلم هامون هست که ازمون ورود به کلاس های المپیاد رو قبول نشدن و بعد از قبول شدن مرحله اول تاره اجازه شرکت در کلاس ها رو پیدا کردن و تمام منابع رو توی یک ماه ونیم خوندن و طلا یک شدن…میخواستم ببینم الان که من یازدهم هستم و حدودا سه ماه تا مرحله دو مونده امیدی میتونم داشته باشم؟ که دوباره شروع کنم؟راستش مشاور های المپیادم از این موضوع خبر ندارن و جوابتون برام خیلی مهمه

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۲

سلام سارا،
تو خودت مثالی رو داری می‌بینی که از ناامیدی به موفقیت رسیده، پس شدنیه.
اما وقتی شروع می‌کنی باید خیلی جدی و با برنامه پیش بری و فقط به آینده‌اش امید داشته باشی.

دهمی | ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۷

سلام من دهم تجربی مدرسه نمونه هستم و میخوام المپیاد شیمی شرکت کنم…درس خوانم و انگیزه و علاقه و هدف دارم اما خانوادم به شدت مخالف المپیادند و فکر میکنند وقتم رو تلف میکنه در آخر هم به هیچ جا نمیرسم و توی کنکور شکست میخورم(چون حتی اگر شیمی رو هم ۱۰۰ بزنم باز هم به اندازه هم سن های خودم ریاضی و فیزیک و زیست و ادبیات و عربی و دینی کار نکردم که توی کنکور خیلی پایین میارنم…)…خانوادم معتقدن کسایی که از هفتم هشتم برای المپیاد تلاش کردند شانس بیشتری (یا بهتره بگم همه شانس رو) دارند و کسایی مثل من الکی شرکت میکنیم…
خواهشا میشه بگید که آیا واقعا اینطوره؟
و اینکه من فقط (طلا)ی المپیاد میخوام و میخوام نفرات اول بشم… از الان سخت تلاش کنم چند درصد بنظرتون احتمال داره طلا بگیرم؟

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۹

سلام دهمی!
تلاش المپیادی یک چیزه، کسب مدال یک چیز دیگه.
شما می‌تونی در یک سال کل مطالب مرحله اول تا سوم المپیاد شیمی رو آموزش ببینی، اما اینکه در رقابت، حتماً به طلا برسی، معلوم نیست.
بقیه‌ی بچه‌ها هم دارند تلاش می‌کنند و همه هم موفقیت رو دوست دارند.
راستی می‌دونی نتیجه‌ی المپیادی‌ها در کنکور عالیه؟

یاس | ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۶

سلام من کلاس دهم هستم (رشته ریاضی) . میخوام المپیاد ریاضی شرکت کنم. درس خوندن برای المپیاد رو از اواخر تابستون امسال شروع کردم ولی اونطور که باید نتونستم خودم رو به سرفصل ها برسونم تنها مبحثی که احتمالا تا قبل المپیاد امسال تموم کنم ترکیبیات هست. به نظرتون اینکه از امسال برای المپیاد شروع کنم دیر نیست و اینکه من وقتی به بقیه بچه هایی که دارن المپیاد میخونن فکر میکنم خیلی نا امید میشم احساس میکنم اونا همه سوالاتو میتونن حل کنن و فقط منم که نمیتونم. جطوری جلوی این بی انگیزگی و نا امیدی رو بگیرم 😕

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۸

سلام یاس،
مهم‌ترین چیزی که بچه‌های المپیادی (دیر یا زود) به دست میارند، اعتماد به نفس و قدرت حل مسایل (درسی یا زندگی) است.
پس نگران نباش و محکم و با برنامه پیش برو، حتماً نتیجه‌اش خوب میشه.

Sara | ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۲

من هشتمم.
و به زمین شناسی علاقه دارم.
و خب نمونه دولتیم و اینکه سال بعد میخوام برم تیزهوشان و بعدش المپیادزمین شناسی یا کامپیوتر برم.
بنظرتون میتونم.
و از شکست بشدت میترسم.
اما دارم سبعمو میکنم که این طور نباشه

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۵

سلام سارا،
یک دلیل بیار که چرا نتونی؟
راستی نوع مدرسه زیاد به موفقیت المپیاد ربطی نداره، اما سعی کن بهترین مدرسه‌ای که دوست داری بری.

محیا | ۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۵

سلام آقای خلینا من دانس اموز پایه ی هشتم و میخوام المپیاد زیست شرکت کنم ولی میدونم اول باید دبیرستانو خوب بخونم میخواستم بگم من چه جوری شروع کنم اخه تو خانوادم کسی باور نمیکنه که من میخوام بخونم و کسی حمایتم نمیکنن اما بقیه مهم نیستم و من میخوام خودم ایندم و خوب کنم میشه توضیح بدین که چه جوری بخونم همین که کسی حمایتم نمیکنه از تلاش میافتم مجبورم کتابارو از تو گوشی بخونم اما من استعدادشو دارم و ضریب هوشیم بالاست نمیدونم از دستشون چیکار کنم میشه راهنماییم کنین

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۴

سلام محیا،
اگر اینقدر جدی هستی و اینقدر مخالفت باهات میشه، حتماً بگو یکی از اعضای خانواده با من تماس بگیره!
احتمالاً بعدش اتفاقات خوبی می‌افته.

آریانا زمانی | ۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۴

سلام وقت بخیر امیدوارم که حالتون خوب باشه.
میخواستم بپرسم که من الان سال اولی هستم(دهم تجربی) و یک سال خورده ای هست که روی المپیاد شیمی متمرکز شدم اما اوایل آبان شروع کردم به خواندن المپیاد زیست و می‌خوام مرحله اول رو هم المپیاد شیمی و هم المپیاد زیست شرکت کنم
نظرتون چیه؟

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۳

سلام آریانا،
با یک دست دو تا هندونه‌ی بزرگ بر ندار.
یکی از رشته‌ها رو انتخاب و متمرکز براش تلاش کن.

نازنین | ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۱

سلام وقتتون بخیر،من یک دانش اموز هشتمی هستم…اگر از الان شروع کنم میتونم موفق بشم؟باید چطور درس بخونم؟با چه منابعی؟

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۱

سلام نازنین،
هشتم برای المپیاد حتی یک کم زوده، چرا نگران هستی؟!
منابع و مسیر در سایت آیریسک معرفی شده و به روز هم میشه.

مبینا | ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۲۹

سلام ، من دهم ریاضی ام .می خوام تابستون برای المپیاد فیزیک بخونم ، چه منبعی رو اننخاب کنم تا تو مرحله اول قبول شم؟؟

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۱

سلام مبینا،
منابع المپیادها رو در سایت آیریسک معرفی کردیم. پیشنهاد می‌کنم در دوره‌ی صفر تا بی‌نهایت المپیاد فیزیک آیریسک هم شرکت کنی.

اسما | ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۴

سلام اقای دکتر
یازدهمم و المپیاد زیست دادم با کلیدی که اومد با احتمال زیاد قبول نمیشم
کنکور رو دوست ندارم جو کاملا تفاوتی با المپیاد داره که برام سنگینه نمیدونم چی کار کنم که علاقه پیدا کنم جون اگه علاقه نداشته باشم سخت به طرفش میرم

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۳۰

سلام اسما،
انجامِ بعضی از کارهایی که دوست نداریم، برای رسیدن به کارهایی که دوست داریم واجبه!
خودت رو یک سال مجبور کن که اردوی درسی بزنی

| ۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۴

سلام من امسال کلاس نهم میرم و دو ماهی هست که با المپیاد آشنا شدم ، من علاقه زیادی به ریاضیات دارم و میخواستم که در المپیاد ریاضیات شرکت کنم یکی اینکه کتاب هارو برای المپیاد پیدا نکردم و میشه بگید که از کجا میشه تهیه کرد و اینکه من در مدرسه نمونه تحصیل میکنم اما خب یکم میترسم از اینکه قبول نشم
میخواستم بدونم اگر در آزمون های قلم چی شرکت کنیم آیا میتونیم در المپیاد هم شرکت کنیم؟ یعنی اجازه بهمون میدن؟
و اینکه باید سال چندم در المپیاد شرکت کنم؟
ممنون میشم راهنماییم کنید

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۲۸

سلام،
فروشگاه آیریسک تمام منابع مورد نیازت رو داره.
المپیاد با قلم‌چی ارتباطی نداره، می‌تونی هر دو تا رو شرکت کنی.
المپیاد ویژه‌ی پایه‌های دهم و یازدهم است.
پیشنهاد می‌کنم حتماً از سایت آیریسک اطلاعات خودت رو در مورد المپیاد کامل‌تر کنی.

سحر | ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۳۱

سلام اقای خلینا
یک سوال داشتم :
من یک دانش اموز سمپادی، دهم انسانی هستم و تصمیم گرفتم که تابستان شروع کنم به خوندن برای کنکور و در کنارش برای المپیاد هم مطالعه داشته باشم👌 که اینجوری هم اماده کنکور باشم هم المپیاد و …..
و تصمیم گرفتم در المپیاد ادبی و جغرافیا ثبت نام کنم اما سر در گم هستم که چطوری شروع کنم 🙇 ( می خوام در طول تابستان هم برای مرحله اول و مرحله دوم المپیاد مطالعه داشته باشم ) ولی کدوم منابع و ….. شروع کنم و از کجا منابع رو تهیه کنم ….
و البته خیلی از دانش اموزان مدرسه علامه حلی و طباطبایی و… میترسم ( فکر میکنم میزان موفقیتم در برابرش خیییییییلی کمه ) اما روزنه ای از امید در خودم حس می کنم و خیلی اشتیاق دارم برای المپیاد.
و اینکه افراد و محیطی که داخلش قرار دارم ( خانواده ، دوستان ، مدرسه ) ارزش زیادی برای المپیاد قائل هستند و اونو جدی میگرن👌 و البته افراد زیادی میگن که امیدی برای قبولی نیست و رقابت سختیه است و خود المپیاد سخته👌 اما من وقتی سوالات المپیاد رو بررسی می کنم به این نتیجه می رسم که اگه تلاش کنم موفق میشم😶 ( به همین دلیل تصمیم گرفتم در کنار المپیاد برای کنکور هم تلاش کنم که اگه المپیاد مدال نیاوردم حداقل امیدم رو برای کنکور از دس ندهم).
اما من خییییلی پشیمونم که امسال ثبت نام نکردم😧😣
اگه میشه راهنمایی کنید چطوری شروع کنم و از چه منابع ای استفاده کنم و منابع رو از کجا تهیه کنم و میزان قبولیم میتونه چند درصد باشه؟

خلینا | ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۲:۲۶

سلام سحر،
اولین پیشنهادم شرکت در یکی از همایش‌های نردبان المپیاد آیریسک است. اگر می‌خوای خیالت از کنکور هم راحت باشه، تابستون رو با طرح ویتامینه ببند و از سال دیگه‌ات مطمئن شو.

a | ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷

سلام
من می خواستم المپیاد شروع کنم و می خوام یکی از سایت ها اموزش المپیاد زیست ثبت نام کنم اما با سایت ها اشنایی زیادی ندارم کدوم سایت بهتر و مطمئن تر هست؟ که قیمت نتاسب تر داشته باشه

خلینا | ۵ تیر ۱۴۰۰ - ۰۲:۴۴

سلام،
قطعا بهترین و مطمئن‌ترین کلاس‌های المپیاد ایران در آیریسک برگزار میشه.

marziyeh | ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۱

سلام جناب خلینا برنامه هایی واسه المپیاد دانشجویی هم دارید؟

خلینا | ۵ تیر ۱۴۰۰ - ۰۲:۴۳

سلام مرضیه،
نه هنوز، فعالیت آیریسک الآن فقط برای المپیاد دانش‌آموزی است.

N | ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۸

با سلام،
من دهمیم و در مدرسه تیزهوشان درس میخونم. همیه المپیاد رو به عنوان یه فرصت میدیم ولی صادقانه خیلی جدی نمی گرفتم، بیشتر دنبال مدال ها و مزایاشون بودم. کلاس های المپیادمون تازه شروع شده و من خیلی به تردید افتادم، از این نظر که میترسم وقتمو از دست بدم و چون علاقه خیلی شدیدی ندارم به المپیاد، احتمال شکستم وجود داشته باشه و بخاطر همین ترجیح میدم انصراف بدم به جای اینکه برم و قبول نشم.
ایا به نظر شما ارزش داره این ریسک رو قبول کنم و بمونم؟

khalina | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۴

سلام،
بچه‌هایی که از یازدهم شروع می‌کنن و طلا می‌شن هر سال زیاد هستن. سخته، اما شدنیه

Kosar | ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۷

سلام من پایه یازدهمم و ی چند مدتیه که حدودا از اول تابستون خیلی دوست دارم المپیاد زیست بخونم میدونم خب غصه زمان از دست رفته رو نمیخوردم ب نظرم میشه گفت امیدی هست اما چون خانوادم بیرون کلاس تخصصی مدرسه (شیمی و زیست و فیزیک و ریاضی )گرفتن بخاطرکرونا منم مجبور میشم واسه اونا وقت بذارم و تست کار کنم به معلمامم میگم میگن اصلا حرفشو نزن عقب میفتی بیچاره میشی تو این گیر و دار معلما اینطورین که تست میگیرن درصد پایین بزنی اخراجت میکنن ابروت میره ی مدت بود کلا فراموش کردم بذارم کنار هر کانالی در مورد المپیاد بود و از رو گوشیم پاک کردم که دیگه نرم سمتش بشینم کنکوری بخونم مثلا درصد بالا بزنم برام لذت بخش باشه دوباره الان رسیدم به اینجا ی چیزی مثل زنگوله هی میزنه تو گوشم و تو دو راهیی عجیبی هستم کلا استپ زدم نه واسه مدرسه میخونم نه المپیاد نمیدونم اصلا چیکار کنم البته خانواده ام مشکلی ندارن اتفاقا میگن بده بخون واسش اما من الان گنگم مخصوصا اینکه رفیقامو میبنم ترازشون تو قلمچی ۷۵۰۰ ایناس شاید خیلی مسخره باشه اما الان من استپ زدم و میخوام واسه المپیاد بخونم واقعا نمیدونم چیکار کنم یه راهنمایی کنید لطفا

khalina | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۷

سلام کوثر،
حتماً با مشاور مدرسه یا آیریسک گپ بزن، همفکری کنید و تصمیم که گرفتی، همون راه رو ادامه بده. شاخه‌به‌شاخه پریدن، می‌تونه خیلی از انرژی و زمانت رو هدر بده.

سید نوید | ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳

من کاملا با المپیاد مخالفم چون اگر جزو تعداد محدود برندگان طلا نباشی ، تبدیل به آدمی سرخورده شدی که دوباره باید ۸ ماه درسهایی رو که نخوندی و کم هم نیست برای اینده ای نامعلوم به نام کنکور ، بخونی البته این بار با روحیه یک آدم شکست خورده
امیدوارم به پند من گوش بدین و در المپیادها شرکت نکنین

khalina | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸

سلام سیدنوید،
پیغامت رو خوندم، شاید لازم باشه با مشاور درسی/المپیادی گپ بزنی.

زهرا | ۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸

سلام متن جالبی بود یک موضوعی وجود داره که راهنمایی میخواستم من رشته ریاضی رو انتخاب کردم با وجود مخالفت های شدید اطرافیان و خوشبختانه سال دهم سمپاد هم اوردم اما علاقه و عطش من به ریاضی غیر قابل توضیحه و الان کلاسای المپیاد ریاضی شرکت میکنم و واقعا لذت میبرم از حل کردنش و باز هم قضیه مخالفت دیگه خسته شدم اما ادامه میدم و اینکه من وسواس درسی دارم و طبق گفته مدرسای المپ خوب باید از مدرسه بزنی تا ب المپیاد برسی لطفا کمکم کنید

khalina | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۳

سلام زهرا،
اگر کسی گفته همه‌ی المپیادی‌ها از درس مدرسه می‌زنن، اشتباه کرده.
می‌شه در هر دو خیلی خاص و عالی پیش رفت.

کنکوری | ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۹

سلام. متنتون خوب بود ولی این همه ناامیدی در المپیااد داره بیداد میکنه! من خودم تابحال المپیاد نرفتم(و نخواهم رفت) اما تصیه ام به اونایی که میخوان برن المپیاد اینه که:
۱. از مسیرتون مطمئن باشید.
۲.خطرات رو به جون بخرید و باهاش کنار بیاید. این مسیر شماست و کسایی که همراهی تون میکنن لزومن اونایی نیستن که میان استقبالتون برای مدالتون!
۳. اگر میخواید با تلاش عادی به بهترین نتیجه برسید، المپیاد نرید! چون علاوه بر خوندن برای المپیاد، همیشه ترس قبول نشدن وجود داره. و صد البته با اینکه میتونید برید پزشکی ولی باز با یه شوک مواجه میشید و شاید بگید مطالب رو خوندید ولی خیلی چیزا هست که تو المپیاد نیست و خیلی چیزا هست که توی کتابای مدرسه نیست!
۴. اگر حس میکنید به مقام انیشتین رسیدید برید سراغ المپیاد وگرنه فقط اذیت میشید و چیز دیگه ای نداره. باید خیلی کارکشته باشی که تا سال نهم تا دوازدهم رو فول باشی و بعد بری سراغ المپیاد و اونجا هم جون بکنی که در آخر بری پزشکی و بازم درس بخونی! اسپویل نیست بلکه به چشم فشار های دوستم رو که المپیاد زیست هست دیدم!
و در آخر
مسیر کنکور مسیر برد-باخت هست اما مسیر المپیاد مسیر باخت-باخت-برد هست که اون درصد برد هم نتیجش با کنکور یکیه.
به عنوان یه کنکوری خطاب به دوستان عادی خودم:”) سراغ المپیاد نرید و خودتون رو اذیت نکنید!
خطاب به انیشتین هایی که نظر دادن میخوان برن المپیاد: اگه موفق نشدید ناراحت نشید و به خودتون متکی باشید

محمدجواد | ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۳

سلام خدمت دوستان
المپیاد از نظر من یک راه هست که هیچ ضرری نداره
مثلا وقتی کسی المپیا زیست میخونه
و اگه مدال بیاره ک کنکور نمیخاد
اگر هم مدال نیاره
زیستش و از همه میتونه بهتر بزنه
واین خودش یه موفقیت در کنکور هس
کسی که میخاد دکتر بشه
تمامی این کتاب هارو تو دانشگاه میخونه
ولی حالا زودتر میخونه
و تو دانشگاه راحت تر هس

صبا ملکدار | ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۱

ببخشید آقای خلینا کسی که هوشش زیاد باشه ولی تلاشش متوسط تو المپیاد میتونه مقام بیاره؟

khalina | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۲

سلام صبا،
در المپیاد هم مثل خیلی از جاهایی که من دیدم، نقش تلاش خیلی مهمتر از هوشه.

نرگس مومنی | ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۷

واقعا ممنون خیلی حرفاتون قشنگ بود من یازدهمم و تازه برای المپیاد شیمی شروع کردم همه میگن نمیشه طلا شد امت من ایمان دارم که میشه و دست از تلاشش نمیکشم
حالا نظر شما چیه؟

khalina | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۱

سلام نرگس،
راهی رو پیش برو که برات ارزشمنده و در اون راه احساس خوشحالی می‌کنی.

اسراء | ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۲

سلام
خسته نباشید
من دهم تجربی هستم و از تابستان کنکور و کلاس و آزمون رو شروع کردم و از ترم اول دهم یعنی یک ماه هست خوندن برای المپیاد زیست رو شروع کردم ، از الان یک سال وقت دارم ، خانواده و مدرسه میگن که ریسک‌داره و اصلا سمتش نرم و از کنکور دور نشم ولی من اینقدر علاقه دارم و با شور و اشتیاق براش تلاش میکنم که اگر همه بهم بگن اشتباهه باز ناامید نمیشم ،خیلی ها میگن برای فرار از کنکوره ولی من اصلا از کنکور نمی ترسم و هدف اصلی م اینه که با کسایی رقابت کنم که در سطح خودم هستن و هدف مشترک دارن و برای یک هدف مشخص میجنگن و با المپیاد چیز های زیادی یاد میگیرم که مدرسه یاد نمیده به نظر من وقتی عقل و احساس با هم یکی میشن و یک هدف دارن هیچ چیز و هیچکس نمیتونه منصرفت کنه ،درسته‌ بعضی ها میگن نمیشه ولی جوجه رو آخر پاییز میشمارن، پس نباید جا بزنی و از هدف اصلی منحرف بشی، همه کسانی که المپیادی هستن با علاقه درس میخونن ولی کسانی که کنکور میدن فقط برای رفتن به دانشگاهه و بدون هیچ شور و اشتیاقی درس میخونن ولی من از صبح تا شب منتظر میمونم که زمان خوندن زیست برسه که با لبخند و خوشحالی به سمتش میرم. مدارس ایران ی مشکلی دارن که میخوان همه دانش آموزا توی همه ی درسا ۲۰ بگیرن ،به این فکر نمیکنن که هر کس استعداد و هوش خودش رو داره و نباید همه رو مجبور کنن که این کتابایی رو بخونن که علاقه ندارن ،من میخوام با المپیاد به سمت درسی برم که هر لحظه براش تشنه تر میشم و دوست دارم تا تهش برم حتی اگه به طلا نرسم درس های مهمی رو یاد‌میگیرم و تجربه ای بسیار بسیار زیبا و دلنشین و خوبی رو به دست میارم، فقط و فقط به خودتون ایمان داشته باشید و به خودتون اعتماد کنید و مطمئن باشید حتما نتیجه میگیرید حتی اگر‌به مدال نرسید.

ایدا | ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۴:۲۷

سلام استاد
استاد من برای المپیاد زیست تازه ه ماه بود خواندم و مرحله اول رو دادم گویا روحم با زیست کامل میشه اما حرفای بقیه … مثل پدرم که میگه کنکور نود و نه درصد میاری چرا باید روی یک درصد المپیاد تمرکز کنی ایا این حرف درسته؟ من عمرمو هدر میدم با خوندن زیست … من عاشق زیستم خدومو درون دنیای بدن انسان و ژنتیک پیدا میکنم چطور میتونم رهاش کنم بجاش دینی و فیزیک و ریاضی بخونم برای کنکور ؟؟؟

khalina | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۹

سلام آیدا،
وقتی هدف مشخصی داری، باید اینقدر خودت رو در اون زمینه علاقه‌مند نشون بدی که پدر و مادر مطمئن بشه در این مسیر به موفقیت یا آرامش می‌رسی.
هیچ پدر و مادری که بد برای فرزندش نمی‌خواد، اگر فکر می‌کنی به همفکری نیاز دارید، با بخش مشاوره آیریسک تماس بگیرید.

فاطمه | ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۲

سلام.ببخشید من کلاس نهم هستم و میخوام تو المپیاد شرکت کنم.ولی راستش تو شهر کوچیکی هستم و امکان کلاس رفتن ندارم.میشه بپرسم به نظرتون بدون کلاس المپیاد هم میشه؟راستش اصلا هیچ اطلاعاتی ندارم و تا الانم کتابای تست خودم که شامل ای کیو و..بوده رو خوندم.میشه کمکم کنید که سال بعد چطورخودمو آماده کنم؟فقط اون رشته ای میخوام رو باید بخونم و بقیه رو کلا ول کنم یعنی؟از طرفی واسه کنکور میترسم،نمیگم المپیاد بده ها ولی خب اگه اونجا مقام بالانیاری دیگه همه چی تمومه و این منو میترسونه! نمیدونم کنکور بهتره یا المپیاد!ولی هدفم پزشکیه و دوس ندارم چیزی باعث بشه ازش دور بشم!میتونم از دهم هم واسه کنکور بخونم و هم المپپیاد؟یا اینکه واسه المپیاد خوندن اینطوره که کل تمرکز رو تو اون رشته بذارم؟یه سوال دیگه اینکه من به رشته های نجوم،ریاضی و زیست علاقه دارم و نمیدونم کدومشون ر انتخاب کنم واسه المپیاد.بنطرتون امکان موفقیت واسه منی که تو شهرستانن و بدون امکانات دارم تلاش می‌کنم تو کدوم رشته بیشتره؟ ممنون که قراره جوابمو بدین…آها راستی،آخر متنتون درمورد بچه هایی که کلش بازی میکنن گفتین که باید بگم خودمم بازی می‌کنم ولی اینطور نیس که بین درسام باشه و یا به درسام آسیبی بزنه فقط گاهی اوقات تو تعطیلات…به نظرتون کامل کنارش بذارم؟؟لطفا لطفا بهم بگید که اگه تو المپیاد موفق نشم و مدال نیارم،چیز خیلی بزرگی رو از دست میدم؟یعنی دیگه اگه مدال نیارم نمیتونم بگم من المپیادی ام؟وای خیلی میترسم که اگه نتونم موفق بشم (که البته مطمئنم مدال نمیارم)،چی میشه!حس میکنم از بقیه بچه ها عقب تر میفتم و چیز خیلی بزرگی رو از دست میدم…لطفا جوابمو بدین🙏

khalina | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۲

سلام فاطمه،
تو کلاس نهم هستی و فکر می‌کنی از بقیه عقبی؟ فکر کردی بقیه از کودکستان شروع کردن؟ ورود به سال دهم مناسب‌ترین زمان شروع المپیادهای مختلف است.
علاقه‌ات رو با کمک رادیو المپیاد آیریسک پیدا کن، دنبال شانس موفقیت در رشته‌های مختلف نباش.

پریا بصیری | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۳

سلام خسته نباشید
توصیحاتتون خیلی عالی بود
من مدت زیادی هست المپیاد ریاضی میخونم و واقعا المپیاد خیلی کمکم کرده شاید بهترین اتفاق زندگیم اشنایی با المپیاد ریاضی بوده اما هنوز موقش نرسیده که بخوام ازمون بدم
من یک سوال داشتم استاد بنظرتون اگر در این مسیر هدفمون طلای جهانی باشه بازم هوش و استعداد درصد کمی در المپیاد داره؟ یعنی اگه یک ادم هوش متوسط هم داشته باشه با تلاشش میتونه طلای جهانی رو بگیره مخصوصا در ریاضی؟

khalina | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۰

سلام پریا،
خیلی از بچه‌هایی که حتی طلای جهانی شدن، هوش خوب (و نه عالی یا خارق‌العاده) داشتند، اما همگی تلاش بسیار زیادی در طول مسیر داشتن و کسی نبوده که بدون تلاش موفق بشه.

Sepehr | ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۲

من ترم ۴ پزشکی ام و هنوز که هنوزه اسم المپیاد که میاد ته دلم یه حسرت بزرگی هست که چرا اینقدر وسعت دیدم کوتاه بوده که سراغش نرفتم و واقعا غبطه میخورم به وضعیت المپیادی ها.
البته خب واقعا هوش و توانایی های لازم برا المپیاد رو هم هیچ وقت نداشتم

ناشناس | ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۳

قرارداد نیست هرکسی که المپیادی باشد نباید این ویژگی هارا داشته باشد.
المپیادی بودن به معنای سنگ بودن نیست ، یه المپیادی هم می تونه نخبه باشه هم در عین حال یه انسان که از هرچیزی استفاده میبره و فقط وقتشو صرف یک چیزی نمی کنه ، البته که در این بین افرادی هستند که به جای تفریح همین فهمیدن مطالب علمی بهشون لذت لازم رو میده.

کمی هم نباید گاز داد روی المپیاد :)))) ولی در کل المپیاد دو سر برد هست چه برای کسی که مدال میاره چه کسی که همون اول راه از رقابت می مونه در هر صورت در دانشگاه نسبت به همکلاسی هاشم سطح دانش خوبی داره ( البته به معنای این نیست المپیادی ها در دانشگاه نباید درس بخونن یا سطحشون همون اندازه استاده، بلاخره مطالب جدید زیاده )

پدرام | ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۳

ممنون ازتون بخاطر این متن زیبا. من سال دهم هستم و الان موندم که برای المپیاد بخونم یا کنکور . در کل من خیلی علاقه به درس ریاضی دارم . میخواستم بدونم نمیشه که برای درسه ریاضی هم کنکوری بخونیم هم المپیاد ؟ ممنون میشم راهنماییم کنید . و اینکه آیا برای اینکه بخوایم المپیاد قبول بشیم و نتیجه بگیریم باید از کلاس هایی مثل زبان بزنیم؟

فاطمه | ۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۶

سلام آقای خلینا
امیدوارم روزگار وقف مراد باشه براتون.
راستش اول از همه من بین المپیاد کامپ و ریاضی انتخاب برام سخته چون آشنایی ندارم به اون صورت و اینکه کلا زمان حل سوالات نسبتا پیشرفته و یا حتی متوسط گاهی احساس ناتوانی و گاهی پیروزی و خرسندی میکنم اما این حس ناتوانی و این که مثلا گاهی دوستم زودتر میگیره مسئله رو من رو شک میبره که آیا واقعا استعداد مسیر ریاضی رو دارم؟
مثلا من نمرات عربی و فارسی و زیستم خیلی خوب هستن
مثلا همین امسال عربی ۲۰‌ شدم و نمیدونم چرا ریاضی ۱۶.۵ ولی راستش انگاری ریاضی خیلی جالب تره انگاری این که قل قلکم میده به فسفر سوزوندن و این سخت بودنه جالبه.
ولی خب معلممون گفت ۴ سال زندگی تعطیل میشه و تو باید کاملا متمرکز روی یک چیز باشی. نمیدونم میتونم یا نه… چون من بشدت آدم کنجکاو و تو همه چیز طوری هستم ( کلاس نهمم)
اما خب من میرم ورود میکنم. و یک مسیر میبینمش…

khalina | ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۳

سلام فاطمه،
پیشنهاد می‌کنم فرهنگنامه المپیادهای علمی [لینک] رو ببینی و مطالب رادیو المپیاد آیریسک در تلگرام [لینک] رو کامل گوش بدی، ده‌ها نفر سؤالاتی مشابه تو داشتن که سعی کردیم در این برنامه‌ها پاسخ بدیم.

فاطمه | ۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۸

و اینکه فراموش کردم بگم آدرس پادکستتون رو میدید؟
یک چیز دیگه منطورم از سوال پیشرفته . سوالای سر کلاس مدرسه بود….

علی | ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۲

ببخشید من می خواستم در المپیاد زیست شناسی شرکت کنم فقط می ترسم که اگر خدایی نکرده مدال نیاوردم یک سالی که برای المپیاد هزینه کردم و زحمت فراوان کشیدم پوچ بشه و یک سالمو که برای المپیاد زیست شناسی خوندم موفق نشوم در کنکور هم زمانم از دست بره و موفق نشوم
فقط می خواهم بدونم که مباحث المپیاد و کنکور برابرند یعنی با موفق نشدن در المپیاد اگر که برابر باشند در کنکور موفق میشوم
لطفا کمکم کنید

زیبا | ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۳

سلام واقعا متن زیبا و عالیی بود.
من امسال دانش آموز پایه یازهم هستم و میخوام تو المپیاد سلول های بنیادی شرکت کنم اما نمیدونم اصلا از کجا شروع کنم

محمد | ۳ دی ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۸

من المپیاد نجوم ، همه تو سری زن ، جای تو نیست احمقی ، خنگی ، سخته ، نمیشه ….، جیکار کنم ، کتاباش گرونه ، کاسب ، کلاس گرونه ، …. 😓😞

نانا | ۲۴ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۸

میتونم داستان خودمو بگم ؟
من نهم بودم و میخواستم برم رشته گرافیک هنر خیلی نقاشیم خوب بود از بچگی و بیشتر هواپیما و کشتی و نقاشی دودل میکشیدم حتی الانم تو کتابام پر از نقاشیه کشتیه هواییه
خانوادم ناراضی بودن هر کاری کردم نزاشتن برم سمت علاقم حتی یه بار مدیر مدرسه کشوندم مدرسه ، مرداد ماه بود هنوز انتخاب رشته نکرده بودم بهم گفت دختر می‌خوای با ایندت چیکار کنی یه جوری بلند بهم گفت بغض کرده بودم اصلا خیلی بد بود بابام می‌گفت اینهمه پول خرجت کردم که بری نقاشی بکشی منم که دیدم انگار اصلا نمیشه گفتم پس بزارین برم رشته ریاضی هم دوست دارم هم میتونم برم رشته هوافضا یا کشتی سازی ولی باز قبول نکردن حرفهای کلیشه ای زدن رشته ریاضی برای پسره بدردت نمیخوره و.. اخرشم دو تا انتخاب گذاشتن جلوم یا انسانی یا تجربی یعنی طوری بود که یا اینا یا ترک تحصیل (ما تو یه شهرستان زندگی میکنیم که خیلی دخترا تو پونزده شونزده سالگی ازدواج میکنن خب منم خیلی ترسیدم آخرشم زدم تجربی چیزی که اصلا دوستش نداشتم)البته بگم توی شهر ما یه دبیرستان دخترانه هست هست کلا که فقط دوتا رشته انسانی و تجربی رو داره ، من یه هفته دیر تر از بقیه اومدم مدرسه و از هون اول معلم ریاضی فکر میکرد خیلی ادم منزوی و بدبختیم که نیاز به کمک داره (منزوی رو اره اما بدبدخت و مطمئن نیستم) اولش برنامه ریختم سعی کردم با وضعیت خودمو وفق بدم میگفتم اشکال نداره نرفتی رشته ای که دوسش نداری و .. در مورد تجربی تحقیق کردم ولی اصلا هیچی اصلا نمی‌تونستم خیلی بد بود وضعیت بقیه کلاس از شهریور شیمی و زیست و خونده بودم خیلی جلو بودن حس خنگ بودن داشتم امتحانا رو خراب میکردم انگیزه درس خوندنو نداشتم ولی تو کل مدرسه از یه کلاس لذت می‌بردم اونم فیزیک بود ذوق میکردم برای فرمولاش برای معلمش برای همه چیزش بچه های کلاس کلا با فیزیک مشکل داشتن ولی فیزیک برای من به چیز متفاوت بود ! نمی‌دونم چی شد چطور شد که با واژه‌ی المپیاد روبرو شدم ولی هر طور شد حس کردم این برگ برندمه حس کردم خودمو پیدا کردم الانم تقریبا پنج روز مونده تا دی ماه و منم المپیاد نجوم شرکت کردم نجوم رو انتخاب کردم چون مخلوطی از نجوم ، ریاضیات و فیزیکه خوشمزه ترین سالاد دنیا ! الان دارم نجوم مقدماتی رو میخونم ، هدفم المپیاده نه کنکور چون واقعا نمیتونم برای کنکور تجربی بخونم وضعیتم خوب نیست معلما منو مثل یه ادم تنبل میبینن که مسیر اسون المپیادو انتخاب کرده ، خوندوادمم پشتم نیستن کتابای المپیادم از کتابخونه تهیه میکنم سمپادی هم نیستم توی شهری هم زندگی میکنم که روی نقشه هم نیست توی کلاسمونم هیچکس المپیاد رو نمی‌شناسه .
ولی با عشق برای المپیاد میخونم توی کلاسای انلاین شرکت میکنم خودم فقط خودم !
چون من بر شانه غول ها ایستاده ام :)! ( تلفیقی از ایزاک نیوتون و استیون هاوکینگ )
فقط من الان یکم سردرگمم اما خودم بالاخره به یه برنامه خوب میرسم سطح دانشمو بالا میبرم و.. خیلی حرفهای دیگه دارم ولی نمیشه دیگه
نظر شما چیه ؟ من میتونم ؟ 🙂

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.