من و منابع المپیاد، همین الان یهویی!

این رسم یهویی، خیلی مد شده. کلا یک طوری شده که کار با برنامه‌ریزی داره از دور خارج میشه و یک جور بی‌کلاسی به حساب میاد. من و عکس‌های یهویی، من و چالش‌های یهویی، من و مصاحبه‌های یهویی، حتی جاهای علمی هم یهویی‌بازی توی بورسه! مثلا دانشجو و دانش‌پژوه از معلمش یک سوالی می‌پرسه و عادت کرده یهویی جواب بگیره یا پروژه‌هایی تعریف بشه که یهویی درست بشن و زود به پول برسن (ر.ک بعضی استارتاپ‌ویکندها) انگار دیگه فکر کردن داره کهنه میشه و اگر کسی به بقیه بگه صبر کن، نقطه ضعف داره …

حالا این حکایت به باشگاه دانش‌پژوهان جوان هم رسیده، البته بهتره بگیم باشگاه یکی از مخترعان و کاشفان این رسم‌های یهویی بود. مثلا یهویی، سهمیه مدال‌ها رو در بخشنامه کم می‌کرد، یهویی ساعت ۱۸ بیست‌و‌نهم اسفند نتایج مرحله‌ی اول می‌داد و ۵ روز براش فرصت اعتراض می‌گذاشت [ر.ک المپیاد سال ۱۳۹۳]، یهویی دفترچه سوالاتی می‌داد که در بعضی شهرها با بعضی دیگه تفاوت داشت [ر.ک المپیاد ریاضی]، یهویی دفترچه سوالاتی می‌داد که رمال و فالگیر برای کشف معادلات نیاز داشت [ر.ک دوره ۱۹ المپیاد شیمی]، یهویی جشن اهدای مدال رو حذف می‌کرد، یهویی المپیاد زمین‌شناسی راه می‌انداخت و یهویی بی‌خیالش می‌شد، یهویی (و حتی یواشکی) آدرس سایتش رو عو می‌کرد و بعضی کارهای یهویی دیگه که شاید همه‌ی اونها در این صفحه جا نشه …

امسال خدا رو شکر که وضع نسبت به پارسال بهتر شده و تا آخر دی منتظر اعلام منابع ادبی نبودیم. این برنامه ریزی جای تشکر داره که یک کمی از کارهای یهویی کم شد، ولی دور از انصافه که برای دیر اعلام کردن (یک هفته مونده به امتحانات دی‌ماه) و تغییر منابع شیمی هم از کمیته‌های علمی باشگاه تشکر کنیم. راستی کل این جریان و بیشتر شدن منابع عالیه، اما حتما بهتره روی زمان اعلامش کمی فکر بشه تا اینطوری عدالت در آموزش بچه‌ها زیر سوال نره. الان شبهه ایجاد شده که شاید بعضی مدارس یا شهرها از قبل می‌دونستن یا اگر قرار نبوده امسال شیمی پیش‌دانشگاهی هم در منابع باشه، چرا خیلی از معلم‌ها این رو جزو برنامه‌های مرحله‌ی اولی خودشون گذاشته بودند؟

خلاصه که من هم کمی در جریان مشکلات اجرایی باشگاه و موانعی که بر سر راهش قرار داره هستم و همیشه فکر می‌کنم که واقعا هدایت این جریان علمی و آزمون بزرگ، بدون زحمت چند نفری که شبانه‌روزی درگیر کارهای باشگاه هستند ممکن نیست، ولی کاش همین دوستان زحمت‌کش و دلسوز، به دوستان فراموشکار زمان‌ها رو یادآوری کنند و تا جای ممکن کارهای یهویی به حداقل برسه.

یاحق

دیدگاه‌ها (21)

← خودمانی های آیریسک → – صفحه 2 | ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰

[…] من و منابع المپیاد، همین الان یهویی! آیریسک هنوز در اول راه است … […]

فاضل | ۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۶

سلام استاد . این برنامه آموزشی که برای پیش گذاشتید چطوریه ؟ فقط فیلم آموزشیه ؟ رایگانه ؟ …

خلینا | ۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۲

سلام فاضل،
فیلم‌های آموزشی است که از طرق مختلف (هم DVD) و هم کانال‌های جدید در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.
تهیه این فیلم‌ها هزینه‌ی زیادی برای آیریسک داشته است و قطعا رایگان نیست، اما سعی می‌کنیم با توجه به تعداد زیاد مخاطب، قیمت‌ها را متعادل در نظر بگیریم.

فاضل | ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۳

سلام استاد . احتمالا اینجا جاش نیست اما :
به نظر شما برای شیمی فیزیک لواین بهتره یا اتکینز ؟ شیمی آلی چطور ؟

Aref | ۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۹

آخی… ما جشن اهدای مدالمون یهویی برگزار نشد… کلی توی دوره چهل دوست پیدا کرده بودم که می شد توی جشن دیدشون…

آرزو | ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۵:۴۶

با سلام و خسته نباشید
جواب تشریحی سوال ۳۸ المپیاد مرحله اول سال ۸۹ (بیست و یکمین المپیاد) رو میخواستم. اگر ممکنه جوابشو برای من ارسال کنید. ممنون

خلینا | ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۶

سلام آرزو، جواب سوالات علمی و المپیادی را در تالارهای آیریسک اینجا دنبال کنید.

amin | ۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳

سلام
جواب سوالات المپیادی پیش رو نمی ذارید؟

خلینا | ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۰

سلام امین جان،
جواب تشریحی سوالات المپیادی پیش، در کتاب المپیادهای شیمی ایران انتشارات دانش‌پژوهان جوان است و ما اجازه‌ی بازنشر آن را نداریم.

علی | ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۷

سلام اقای خلینا
من دانش اموز دهم هستم و دارم میرم یازدهم با دوستام داریم المپیاد می خونیم ولی من یه کم کاری کردم و به نظرم عقب افتادم به نظرتون الان شروع کنم دیر نشده؟

ممنون میشم پاسخ بدید

خلینا | ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۵:۰۹

سلام علی جان،
نه اطلا زمان شروعِ المپیاد یک قاعده و قانون مشخص نداره، هر کس از هر زمانی می‌تونه شروع کنه؛ اما اگر نتایج خاصی رو در هدف داره، حتما باید متناسب با زمان تلاشش رو هم بیشتر کنه.

محمد | ۸ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۱

سلام اقای خلینا
یه سوال دارم.
یکی از شرطایه شرکت در المپیاد شیمی اینه که معدل ریاضی ۱ و۲ بالایه ۱۵ باشه درسته؟!
منظور این شرط نمره برگس یا جمعه برگه با مستمره؟!
اونوقت الان که من دهمم نمره دهمم با نهمم جمع میشه؟!
الان من نهم ۲۰ شدم و دهم تو برگه ۱۲.۵ و با جمع مستمر شدم ۱۴ الان میتونم تو المپیاد شیمی شرکت کنم؟!
خواهشا سریع جواب بدید
ممنون از اینکه وقت گذاشتید

خلینا | ۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۶

سلام محمد جان،
میانگین نمرات مهمه!
سال دیگه خیلی بیشتر تلاش کن

a..l..i | ۲۰ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰

سلام من ساله یازدهمم میخواستم بدونم از تابستان امسال شروع به خواندن المپیاد زیست کنم تو این مدت میتونم منابع را تموم کنم؟امیدی به مدال هست؟

خلینا | ۲۶ تیر ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۳

سلام علی جان،
همیشه امید هست و به تلاشِ خودت بستگی داره. از بچه‌های دوره‌های قبل داشتیم کسی که ۴-۵ ماهه زیست رو بسته و مدال گرفته، داشتیم کسی که دو سال خونده و مدال نگرفته.

پرنیا | ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۸

سلام استاد ✋
سوالی درباره المپیاد زیست دارم !
سال دهم برگزار میشه یا یازدم و یا سال بعد از اون ؟

خلینا | ۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۹

سلام پرنیاجان،
در سایت آیریسک تمام اخبار را می‌توانی دقیق دنبال کنی. همچنین کانال تلگرامی آیریسک نیز همراهِ خبری شما است.

فاطمه | ۳ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۳

سلام اقای خلینا
من یازدهمم و میخواستم بدونم اگه بخوام برای المپیاد شیمی شرکت کنم چقدر و چیا رو باید بخونم و چه جوری میتونم یه برنامه ریزی خوب داشته باشم ؟؟!
ممنون

خلینا | ۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۶

سلام فاطمه‌جان،
در سایت آیریسک، این بخش را دقیق بخوان.

SRA* | ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۰۳:۲۵

سلام ببخشید میخواستم بدونم که منابع المپیاد امسال فقط کتاب دهم و یازدهم کافیه؟و اینکه اگه تستای مبتکران و ۲۰۰۰مسئله رو زده باشیم وبا خوندن چارلز مورتیمر و شیمی آلی امکان قبولی هست؟

خلینا | ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۲

سلام،
برای مرحله اول تسلط بر مباحث شیمی عمومی و آلی به علاوه‌ی تمرین تست‌های کنکوری و دوره‌های قبل (۱۰ دوره) مرحله‌ی اول و دوم المپیاد شیمی معمولاً کافی است. البته امسال اولین سالی است که از نظام جدید سوال طرح می‌شود و هنوز سطح سوالات به طور دقیق مشخص نیست.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.